esmaspäev, 1. märts 2021

Vastandite väljakutse

 


Enamasti teab inimene selgelt kõike seda, mida ta ei taha ja üsna täpselt ka seda, mida ta tahab. Inimene otsib võimalusi ja lahendusi, kuidas vältida seda, mida ta ei taha ja saada enesele seda, mida ta tahab.

Kuidas kõlab, kui inimene valiks teha, proovida ja kogeda neid teid, mida ta ei taha kõndida? Valiks oma ellu neid värve, mis on eemaletõukavad, tegevusi, mis on vastumeelsed, kohti, mis on ebameeldivad, inimesi, kes on ebamugavad.

Ennast kaitsva inimese poolt tuleb kohe küsimus – Miks ta peaks seda tegema? Küsin küsimusega vastu – Miks ta ei võiks seda teha?

See, mis on vastumeelne, ebamugav, ebameeldib, eemaletõukav – selles on peidus inimese õppetund. Inimese tunne näitab kätte suletud loo ja seega on inimesel võimalus võtta vastandi väljakutse vastu ja minna teele iseenda poole.

Samm edasi on ka see, kui inimene vaatab iseendasse, leiab sealt üles ja ütleb ausalt välja selle, miks ta ei taha – mis on tema hinnangu taga – mida ta kardab – mis on see, millega kohtumist ta tegelikult väldib?


Marianne

01.03.2021.a

Kommentaare ei ole: