teisipäev, 2. märts 2021

Kingi inimesele puudutus

 


Eile tuli teises klassis õppiv poeg koju ja torises, et koolis on nüüd nii palju vanu ja uusi reegleid - tema lihtsalt ei jõua neid kõiki enam meeles pidada. Küsisin, et mis see kõige peamisem ja tähtsam on, mida järgima peab, kuid ometi kõige raskem täita on – ei tohi puudutada, kallistatada, üksteisele lähedal olla – kõlas vastus.

Loodus sirgub valguse ja soojuse poole. Inimselaps sirgub armastava puudutuse poole. Teel olles kogeb inimene erinevaid aegu ja nii võib ta õppida kartma ja sellest tulenevalt vältima teise inimese puudutust. Ajas võib kaduda ka soov iseennast füüsiliselt puudutada ja oskus või tahe ise teise inimese vastu puutuda.

Hoolimata kõigest sellest, mis või kuidas inimese elus on olnud või on – füüsiline puudutus on ja jääb oluliseks. Puudutuses on koos soojus, lähedus, avanemine, vabanemine – keha hingab ja puhastub, ühes sellega vabaneb oma ajast kaasas olev kandam inimese hingest.

Kingi inimesele puudutus – vali just selline võimalus, mis on sobiv ja taskukohane – valikuid on palju. Tee kingitus sõbrale, lähedasele, naabrile, iseendale – tee kingitus inimesele – just tänases ajas vajab inimene turvatunde leidmiseks ja pingest vabanemise jaoks rahustavat ja lõõgastavat füüsilist puudutust.


Marianne

02.03.2021.a

Kommentaare ei ole: