laupäev, 27. märts 2021

Jogurti-apelsini kook

 


Lugu sai alguse sellest, et meil oli külmkappi seisma jäänud poolik pakk mustikajogurtit. Otsisin netist retsepti ja täiendasin seda enesele sobivalt st lisasin neid aineid, mida veel oli nö üle. Kokku tuli apelsinimaitselise põhja ja mõnusalt pehme kattega kook.


Põhi

100g võid/ kookosrasva

1 apelsini mahl

250-300gr piparkooke, digestive küpsiseid, kaeraküpsiseid


Purusta küpised, lisa apelsinimahl, lisa sulatatud või. NB kasutasin või otsa saamise pärast 50 gr võid ja 50 gr kookosrasva. Sega ja lase 10 - 15 min seista. Pane küpsetuspaberiga vooderdatud ja katte mahutamiseks piisavalt kõrge äärega vormi ning küpseta eelsoojendatud ahjus 200c juures umbes 7 - 10 min. Küpseta seni, kuni põhi on kergelt läbiküpsenud st omandanud tugevama struktuuri. Jälgi aja pikkust, sest ahjust sõltuvalt võib põhi vajada pikemat/ lühemat aega. Võta vorm ahjust välja ja lase põhjal natuke jahtuda.


Täidis

8 muna

6 spl suhkrut

700 gr maitsega või maitsestamata jogurtit

6 spl kartulijahu

1 -2 apelsini riivitud koor


Jaga munavalged ja munakollased kahte eraldi kaussi. Klopi munakollased suhkruga vahule. NB kui jogurt on juba magus, siis võid suhkru kogust vähendada. Lisa jogurt, kartulijahu, riivitud apelsinikoor. Klopi munavalged vahtu ning sega seejärel munakollaste ja jogurti segu hulka. Vala segu vormis oleva põhja peale ning küpseta 180 c juures 30 – 40 min.


Kommentaarid

Vanema poja arvates sobinuks täidisesse jõhvikad või natuke praksuvaid šokolaadi tükke.

Noorem poeg oleks raputanud koogile tuhksuhkrut.

Mees sai proovida nii ilma põhjata kui ka põhjaga varianti ja leidis, et just põhjaga koos oli kook tõeliselt hea kook.


Marianne

27.03.21.a

Kommentaare ei ole: