teisipäev, 1. september 2020

Inimese uskumatud uskumused II – Uskumus on enese tähelepanu suunamine enesele soovitud suunas

 



Igal inimesel on olemas suur hulk erinevaid uskumusi, mis määravad tema käitumist – käivitavad ja pidurdavad – mõjutavad inimese liikumist. Iga inimene ise on loonud enesele oma uskumused, millega iseennast kontrollida, sest temal endal on neid vaja. Uskumuse sõnadega suunab inimene oma tähelepanu vaatenurga sinna, mida ta oma elus nö teha ei saa, ei oska, ei või ja siis ta kannatab ning maalides, oma elust huvitavaid pilte, halab kui raske tema elu tema enese jaoks elada on.

Uskumus sündis, kui inimene tundis eneses hirmu ja koges, et temal ei ole võimalik sellel hetkel, seda kõike, mis temaga toimus, ära muuta. See, mis oli olnud, see oli ära olnud ja seda, mis ei olnud, seda lihtsalt ei olnud. Inimese osaks sai see, millega ta sel hetkel toime ei tulnud, sest temal ei olnud võimalik mõjutada Maailma nii, et tema ise enam ei oleks tundnud – tema ise ei saanud st ei osanud seda hetke enese jaoks olematuks teha. Inimesel ei olnud kontrolli Maailma st tegelikult iseenda  üle – ta mõistis oma väiksust ja jõuetust – hetk ei olnud tema jaoks hea olnud.

Kui inimene ei saa, siis ta tegelikult ei taha. Uskumus on inimese enese poolt loodud Maailma pilt – enese poolt ennast sinna suunda keeratuna, mida tuleb vaadata, et jätta soovimatu vaatenurk enese vaateväljast välja. Uskumus on geniaalne ja lihtne loomine, kuid keeruline mõista ja läbi näha, kui elatakse uskumuse mustri lootusetuse raskuse all. 

Nõtkudes ja olles murdumas oma uskumuse koorma all, ära kanna seda edasi, vaid astu selle alt välja ja küsi enese käest - Miks Sinul oma uskumust vaja on? Millise võimaluse see Sinule annab? Mida Sina siis teha ei saa st tegema ei pea? See on midagi sellist, millega seoses tundsid enese sees hirmu, kui selline situatsioon kunagi Sinu elus aset leidis. See hirmutunne sundis Sind leidma väljapääsu ja seega lõid enesele uskumuse ning seda uskudes said enese jaoks vettpidava tõendi, miks Sina ei saa teha seda, mida Sina ise ei taha ja annad enesele võimaluse kaotada tõenäosus uuesti hirmu kogeda.


Marianne

01.09.2020.a



Kommentaare ei ole: