teisipäev, 29. september 2020

Kui meie oleme Meie

 


See Meie on üks huvitav paik, kus ühest Sinust ja teisest Minust saab, kellegi otsuse peale, kokku Meie. Selles ühes kohas ollakse koos Meie, kuid samm eemal taas Sina ja Mina. Kahe või enama inimese Meie on kui kõigi osalejate oma – koos olles on see olemas, kuid eraldi minnes seda enam ei ole. Kuid, kui üks või enam inimest loovad enesele Meie ja siis nö liidavad sinna teisi enese eesmärke täitma, siis see, kuhu ollakse liitunud-liidetud, on uskumusel põhinev Meie, sest see püsib edasi ka sel juhl, kui ise väljaastutakse või inimene lahku lahutatakse. Seda kogeb inimene, kui enese kaotust – ta näeb küll Meie edasist olemas olemist, kuid ta ei ole enam osa. Inimesel oli uskumus, et ta omab seda Meie-t, sest ta sai kasutada selle ressursse, kuid väljaspoole jäetuna ei saa ta enam ligi, sest tal pole enam õigust olla seal olijatega ühine Meie ega kasutada seda, mis kuulub Mei(e)le.

Meie-d on erinevad ja nende eesmärgid on erinevad. Enamjaolt on nad loodud kellelegi või millelegi mingisugust tulu tooma – need, kes liituvad annavad oma panuse, kui tahavad osa saada. Liitujate osaks saavad nö lisahüved – kaasas käiv heaolu selle eest, et ollakse ühes. Meie luuakse, et ühise energiana suuta ühes rohkem. Mida rohkem Meie sisse inimesi liitub, seda enam on sellel energiat. Ühine jõud on suurem võimalus juhul, kui inimesed annavad oma panuse, et Meie-t elus hoida ja selle eesmärki täita.

Meie on katus, mille all olla ja pesa, mille sees olla. Seal on turvaline ja inimene samastab Meie oma Minaga. Kui kõik toimib ja inimene püsib heas tundes, siis on rahu maa peal. Kui inimene tunneb, et temal on endast anda ja ta soovib enese jaoks enamat luua, siis ta panustab, et kasvatada Meie suuremaks ja paremaks – eneseväljendus enese jaoks. Ennast hästi tundes usub inimene, et on oma Mina hoidnud. Kuid, kui inimene ei tunne ennast Meie sees hästi, siis asub ta oma Mina kaitsma. Ta jahib enesele tähelepanu, et saada endale seda, mida tema vajab – enese sees puudu olevat baastunnet, mille täitmine annaks kindla signaali, et ta on Meie sees olles hoitud.

Meie on soov saada enesele vajamineva elluviimiseks-kättesaamiseks lisaenergiat. Kui vana Meie on lagunenud või inimene sealt välja arvatud, siis tahab ta enese jaoks uue leida või ehitada, sest üksi ta ei suuda enesele anda seda, mida ta vajab. Meie annab sideme, mis seob kokku. Meie annab ühenduse, mille sees energia liigub ja kasvab. Meie annab katuse, mis kaitseb. Sõna Meie loob inimese suuremana, kui tema üksi seda usub end saavutavat - „Mina pean olema Meie selleks, et ...”


Marianne

29.09.2020.a

Kommentaare ei ole: