neljapäev, 16. aprill 2020

Tasuta kingitused on kui tasu olemas olemise eest






Need kohad elus, kus oled tundnud ennast abituna – oled vaadanud välja, Maailma sisse, ja otsinud sealt lahendust – Sa ei ole vaadanud endasse. Oled tundnud, et Sina oled katki, sest astusid enda piiridest välja ja jätsid iseennast tunnete sisse.

Ennast tunnetevangina tundes, valid Sa erinevate enesekaitsete vahel. Sa, kas tormad välja ja proovid erineval moel tegutsedes sundida Maailm teisiti tegema, käituma, olema – Sina proovid Maailma enda kontrolli alla saada. Kui Sa tunned ja tead, et Sina seda ei suuda, siis kontrollid Sina iseennast – hoiad ise ennast tardumuses, et mitte reageerida, siis oled kui masin, kelle tunded on väljalülitatud. 

Sinul ja Sinu sees on tunded, kuid Sa ei taha neid alati tunda – samm välja ei lahenda olukorda, sest Maailm teeb seal ikka seda, mida tema tahab ja temaga põrkudes võid lahvatada ning tagajärjed, Sinu ettearvamatule käitumisele, on Sinule endale ohtlikud. Seega püsid endas ja eraldad tunded – lülitad ennast tasa ja sellega seoses kaovad tunded, ka ilusad. On ainult rõhuvalt summutav raskus, mille oled enese peale laotanud, et paigas püsida.

Kõigele sellele, mis tuleb ja Sinult vastust küsides vastu puudutab, Sa ei taha reageerida – tahad kõik välise endast eemale hoida. Kui vastad, siis teed seda tõrksalt ja vastumeelselt – Sina sõdid ja kannatad. Viha on Sinu sees, kui lased endal vastu reageerides tunda – Sina ei taha olla selles kohas oma elus – Sinul ei ole siin hea olla – Sina oled koos, tahtmata koos olla. Sa tunned, et Sina ei anna enesele seda, mida vajad – teised tulevad enne Sind. Sina kaitsed ennast, kuid Sina ei hoia iseennast.

Sina tead, et võiks olla teisiti, kuid Sina ei saa seda, sest Sina ei ole ega ela täna selles hetkes, kus on teisiti. Sinul ei ole teist valikut, sest Sinule ei jäetud selleks võimalust – Sa elad ja seega Sina oled. Sa ei võta oma elu mänguna, vaid raske tööna, sest Sina ei ole vaba. Sina ei näe st Sina ise ei lase endal näha ega valida erinevaid võimalusi – Sina tahad, et oleks nii nagu Sina selles kohas tunned end vajavat – Sina tahad enese vastu saada kingitust – Sina vajad õiget tähelepanu.

Selle eest, mille eest ei maksta, seda ei hinnata. Kuid kui ühel hetkel küsiti saadu eest tasu, siis tõusis Sinus torm, sest enese oma, seda, mida Sinul ära tuleb anda – oma aega, see muutus hinnaliseks, sest vastusaadav pole olnud Sinu enese jaoks väärtuslik – see ei ole ega ole olnud vahetus. Sinu elu on tasuta kingitus olemas olemise eest – Sina ei küsinud seda endale ja seega ei taha Sina selle eest vastu anda – vastutada ise enda eest.

Sinu elu elamine ei ole vahetus, sest see, mida Sina annad, selle eest Sina ei saa õiglast tasu. Sind ei ole mõtet lõksu püüda, meelitada või hirmutada, et ise enda eest vastutust võtmata Sa ei võida. Pole võimalik kaotada seda, mida olemas veel ei ole, sest Sina tead – Sina oled ekslik ja Sina ei suuda alati õige olla ning seega ei ole lotovõit ehk Sinu õnnestumine ette kindel. Sinul ei ole seda, mida Sinul ei ole, kui Sina ise ei suuda seda enesele anda  – nii kaovad unistused.

Sina ja Maailm ei vaheta, sest Sinul on kohutus olla kohal ja elada. Sina ei näe selles kohas väärtust ja sellepärast Sina ei taha maksta iseenda omaga - aja eest ühes, sest Sina juba maksad – ise endaga – Sina tunned oma elu elades tundeid. Sina pead, sest oled see, kes Sa oled – Sina ei saa seda valida. Tundeid tundes kaob Sinul kontroll, Sina ei suuda seda hoida. Sina tahad ära vahetada selle, millega Sa toime ei tule – Sa ei saa vahetada iseennast – seega vahetad Maailma – lülitad ennast tasa.

Kuidas oleks valida – Sina tahad, sest oled see, kes Sa oled – Sina ei taha seda vahetada, sest see oled Sina ...


Marianne

16.04.2020.a



Kommentaare ei ole: