neljapäev, 5. oktoober 2017

Sina ja Mina pingpongi mängud VI – Meie valikud




Sinu ja Minu ees on valik, kas öelda või jätta ütlemata. Minu ja Sinu ees on valik, kas teha või jätta tegemata. Milline valik on õige, milline mitte? Milline hoiab suhte tasakaalu, milline toob kaose kaasa?

Minul ja Sinul on kahju, et nii tegime või ütlesime. Sinul ja Minul on kahju, et jätsime tegemata või ütlemata. Minus ja Sinus on kahetsus, et valisime teisiti. Sinus ja Minus on tunne, et tegime vale valiku. Kahju, mis valikuga kaasnes, on rahulolematus – see on rahulolu matus.

Rahulolematus, mis tõukena lükkab paigalseisu jäänud suhte liikuma, on kui peegel, mis näitab meie suhte sisu. Tegemata jäetu on ju tegelikult tegu. Ütlemata jäänu on vaikus, mis räägib enda eest. Valik on risttee, kus valitu näitab, milline rada valiti. Rahulolematus on teise poole ootus ja tunne, kuidas oleks võinud olla teisiti. Tunne, et teise poole tegu või sõnad oleksid hoidnud suhte tasakaalus.

Kui üks meist teeb valiku, tunneb teine kui oluline ta selles suhtes on või ei ole. Valik, öelda või jätta ütlemata, teha või jätta tegemata, näitab, kas kõnnitakse koos – ühisel rajal, või on üks meist iseenda sees – iseendas kinni ja suhte seisukohalt ei ole ta astunud sammu teisele vastu. Valik on samm, mis on oluline ühisele teele ja näitab, kas üks meist on sinna üksinda kõndima jäetud, seni kuni teine oma teed astub või kõnnitakse koos...

Marianne
05.10.2017.a



Kommentaare ei ole: