neljapäev, 26. oktoober 2017

Mina olen tüdruk – Füüsilisest puudutusest kasvab armastus




Ühes väikeses paituses peitub suur jõud – silitus, mis pehmelt libiseb üle keha jagab soojust, loob turvatunde ja kasvatab armastust. Algul nii värelev ja õrn puudutus kasvab suureks laineks, mis koondab keha tervikuks. Seisev energia läheb liikuma, see on protsess, mis vallandudes on avarduv ja süsteemi korrastav. Puudutust tajudes, keha lõdvestub ja lõõgastub, temas sünnib usaldus olla kohal ja peatuda, et kuulata iseennast. Puudutust janunedes, kasvab fustratsioon, inimene muutub rabedaks ja pinged vallanduvad emotsionaalsete pursetena.  Keha vajab armastust ja selle saab ta läbi füüsilise puudutuse.

Juuksed – minu lugu

Eelnev tekst oli valmis juba mitu päeva tagasi, kuid tundsin, et see ei ole kogu lugu. Otsisin seda, miks mina vajan nii väga füüsilist paitust. Mis on see, mis minus peidus on. Võtmeks sai Vikingi`te muusika, mis muukis mind lahti. „Herr Manneling`i” ja „”Yggdrasil`i” lugude rütm, trummid ja tugev R, panid sisemuse värelema nii, et täna hommikul jõudsin lahenduseni.

Väiksena oli mul poisipea. Ei olnud pikki juukseid, mida kammida ja patsi punuda. Vastus, mis minu seest kasvas, raputas mind jälle nii sügavalt. Minu juuksed lõigati lühikeseks, et oleksin rohkem poisi moodi, sest nii meenutasin meest (isa). Minu välimus oli kui valusa haava näppimine, valus on, aga koorik sügeleb. Ma ei olnud enam armas, olin ebaõnnestunult ebameeldiv ja ma justkui ei väärinud enam füüsilist kontakti.

Täna seisin nuttes peegli ees ja ütlesin endale: „Ma olen tüdruk. Mul on ilusad juuksed!”- ja pisarad aina voolasid. Need sõnad, mis on tõesed, on nii valusad. Ma ei osanud sellist lugu oodata, see oli nii sügaval tajude tasandil peidus, et ka minu fantaasia poleks seda suutnud luua.

Täna, 46 aastase naisena, olen ma ikka tüdruk ja mul on ilusad juuksed.

Mis siis, et hetkel on ka juuksed nii muutunud, et aastaid püsinud lahk enam ei hoia ja soeng meenutab korratut sasipead, kus ükski salk ei ole oma kohta veel leidnud.


Marianne

26.10.2017.a


Kommentaare ei ole: