teisipäev, 31. oktoober 2017

Miks Sa vahel vihastud oma teel kohatud õpetajate peale?



Kellest tahes, eluteel kohatud sõnumitoojast, võib saada Sulle õpetaja suure algustähega, kuid ta võib jääda ka lihtsalt vahendajaks, olles kui raadio või televiisor, kes andis vaid teate edasi. Televiisori või raadio peale Sa ju ei vihastu ega ärritu, sest kui tekst või pilt ei meeldi, vahetad kanalit või vajutad aparaadi kinni. Teist inimest ei saa puldiga juhtida, kuid Sa võid vaadata temast kui iseloomust mööda, lastes tal olla see, kes ta on, sest sõnumitooja ei peagi Sulle meeldima.

Sõnum võib valus olla ja Sulle haiget teha, kuid seda ei teinud edastaja vaid sõnumis sisalduv Tõde. Võib juhtuda, et Sa ärritud, sest tunned, et teisel ei olnud õigust Sulle Tõde öelda - Mis mõttes ta minuga niimoodi räägib? Kes ta enda arvates on? Kes talle selleks loa andis? - aga Sa ju ise küsisid abi ja juhatust ning nüüd said selle ja anda sai seda vaid see, kellel oli vajalik info olemas. Lihtsalt saadud sõnum ei olnud sellisel kujul, selliste sõnade või mõttega nagu Sina soovisid sel hetkel kuulda ja selle asemel, et mõelda ja tunnetada öeldu mõtet, Sa vihastusid ja solvusid sõnumitooja peale.

Sel hetkel kaitsesid Sa iseennast, sest tundsid, et Sind rünnatakse peegliga, milles peegeldud Alasti Tõena ja see oli kõige viimane asi, mida Sa näha tahtsid, sest omamoodi soovisid Sa sõnumitoojale meeldida, kuid arvasid, et Alasti Tõde olles seda ei juhtu. Laps Sinus, vajas sel hetkel armastust, kuid seda ei osanud Sa sellest sõnumist leida, sest sõnumitooja rääkis Sinuga iseendana ja omas keeles, kuid see ei olnud selline viis, kuidas Sina olid valmis Tõde kuulma.

Saadud sõnum puudutas ust Sinus. Ust, mille Sa olid ära peitnud ja see avanes nii, et nüüd said Sina sinna sisse vaadata ja see oli Sinu enda valik, kas Sa astud sinna sisse või mitte. Kuid oma vihas ja valus olles, soovisid Sina ukse kinni lüüa ja see uuesti endasse peita. Selle asemel, et võtta sõnum vastu ja öelda – Jah, see olen Mina – ja vaadata iseendasse, vaatasid Sina sõnumitoojasse ja ootasid temalt lahendust, kuid tema ei saanud Sulle seda anda, mida Sina vajasid, sest vastus Sinu küsimusele oli Sinu enda sees peidus.

Kas Sina oled valmis kuulama ainult sõnumit, lastes selle toojal olla see, kes ta on? Info, mis edastaja kaudu Sinuni jõuab, võib aidata Sul järgmist sammu astuda, kuid see, kuidas Sina selle vastu võtad ja sellega toime tuled, sõltub juba Sinust endast. Sinul on Sinu valik. Alati.


Marianne

31.10.2017.a

Kommentaare ei ole: