reede, 23. august 2019

Kas mina tõeliselt tahan





Sirutades oma soovitu järele käe, kuid kohates takistust jääb inimene seisma ja astub oma tunnete sisse. Inimene kogeb takistust, kui seisakut, mis ei luba teda edasi, et saada soovitut. Inimene vajab viha jõudu, et tulla toime ilma jäämisega ning otsib põhjusi, kuidas takistus on süüdi selles, et inimene osutus soovitud kaotades ohvriks. Inimene usub, et tema tegi kõik õigesti ja andis omalt poolt parima võimaliku ning seetõttu oleks pidanud tema soov täituma. Tunnete puntras ekseldes ja oma õigsust õigustades unustab inimene oma eesmärgi – küsida endalt, kas ta endiselt soovib eesmärgini jõuda - kas ta kindlalt tahab seda, mille ta endale valis.

Mis on olulisem, kas soovituni ulatumine või enese õiguse tagaajamine ning takistuse tegevuse põhjamine ja süü otsimine. Inimene tahab – kuid tunnete mäng muutub olulisemaks, sest eesmärgi kadudes inimene solvub ja peatab aja – nii väga tahaks ta öelda, et kui ei saanud siis enam ei tahagi – see oleks kättemaks – soov karistada takistust, kuid karistus karistab karistajat ja inimene ise jätab iseennast soovitust ilma – järelikult ei olnud vaja.

Takistus seisab teel ees – soovitu oli juba peaaegu oma, kuid kui takistus seisab ees, siis ei saa inimene võtta seda, mida pidas enda omaks – ta tunneb, et talle ei jäetud valikut ja seega tehti temale liiga. Tasakaal – kui inimene sirutub omadel tingimustel, siis on andjal õigus omadele tingimustele. Kuid, kui inimene näeb teise tasakaalu otsingut takistusena, mida tõlgendab – Mina ei saanud, sest Mina jäin ilma – ning seda kuuldes on inimene ise ennast valikutest ilma jätnud. Inimene tunneb kaotusevalu, sest Ei kuulmine teeb haiget, kuna inimene kogeb, et temast ei piisa, et mõjutada takistust oma sammu muutma. Inimene solvub, sest tal tuleb uuesti kohaneda, et leida uus tasakaal ja sirutuda soovitu poole. Inimese sees on hirm usaldada Maailma, et äkki seisab taas sein ees ja tema jääb uuesti ilma.

Kõik taandub ja väljapääs on olemas, kui inimene küsib iseendalt – „Kas mina tahan?” ning „Mida mina ise saan teha, et ulatuda soovituni?” - kõik muu on väline ja tähtsusetu, kui inimeses on tõeline soov saada soovitu endale.


Marianne

23.08.2019.a



Kommentaare ei ole: