pühapäev, 18. august 2019

Inimesena elamise väsimus ...





Inimesena elamise väsimus hiilib ligi, kui see külg inimese tegevusest, mida ta seostab iseendana olemisena ei saa väliselt positiivset ega toetavat tähelepanu. Valus vaikus saadab ja ümbritseb inimest, kui see, mida tema oskab ja saab Maailmale anda ei kohta huvi ega leia vastust, siis tundub inimesele, et kuna tema poolt tehtul ei nähta mõtet, et sellele positiivselt reageerida, siis järelikult on tema ise mõttetu.

Ühiskonnas elades on välisel ootus sellele, mida saab inimene oma elu elades teistele inimestele anda. Sellel, nö enda teistele jagamisel on toetuse ja tähelepanu saamisel suurem tähtsus, kui sellel, kas ja kuidas elab inimene oma elu iseendale sobival moel. Inimese olulisus selgub mõõdetavate parameetrite järgi st kui palju oldakse talle, tehtu eest, nõus nähtavat tasu maksma - „Tee seda, mille eest tasutakse, sest siis tead, et seda on teistele vaja – tee seda hästi ja rohkem, siis saad enam ning lisaks lunastad loa ausalt aupaistes elada!”

Tehes seda, mida inimene seostab iseendaga, elades nii nagu tee tema ees laotub ja kogedes oma raja olulisust iseendale, kuid saamata teistelt tagasisidet ja tähelepanu, tunnebki inimene, et ta peab iseendana olemise väljendumist õigustama ning ennast ära tõestades kaitsma oma olemas olemist nende eest, kes tahavad, et igast inimesest oleks oma elu elades nähtavat ning käegakatsutavat kasu ja tulu kaasinimestele.

Leides iseennast on inimene elanud iseendaga rahus, kuid välise vastus, st positiivsest tähelepanust ilma jäämine ja ootus teha, midagi tähendusrikast, sunnib teda enda ja oma tee õigsuses kahtlema. Inimene tunneb survet ja sundust teha seda, mida tema ise endale ei valiks, sest see tundub enda lõhkumise ja müümisena. Inimene läheb katki, kui temale olulise iseendana elamise tulemuse puhul ei ole tegu Maailma jaoks tasu võimaldava ja toetust leidva hinnatud väärtusega. Inimese teeb katki üldlevinud „tõde” - kui inimene teeb ja loob „õiget”, siis avanevad tema ees uksed ning ta saab ülekullatud ja medalid – kõik vajalik voolab temani, siruta ainult käsi ja võta vastu. Kui tasu ei tule ja tähelepanu ei jagata, siis öeldakse, et vali uuesti ning leia see miski, mis töötab, kus energia liigub kahes suunas – annad ja võtad, sest saad, kuna antakse.

Inimest toetab see, kui ta saab, mitte peab, ise anda endale soovitut, luua ise muutusi ja valida oma ellu seda, mis teda toetab, et tasakaalustada isennast. Tiivad ja vabana elamise tunde annab see, kui inimene ise saab valida endale väljundi ja selle eest saab vastusena toetavat ning positiivset tähelepanu. Kui tehtu toetab inimest, siis on ta ise ring, mis algab ja lõppeb inimesega. Kui see, mida inimene teeb aitab ja toetab teda ennast ning viib edasi, siis lahendades ühe teema avab ta uue ukse järgmisesse hetke ja aega. Inimene on olemas, sest ta hoiab, toetab ja jagab endale tähelepanu. Igal inimesel on oma ülesanne ja see, et ta seisab omal kohal ning elab oma elu enda teed mööda käies on oluline tema enda jaoks ja läbi selle välise jaoks. Suures ringis liigub energia, sest see inimene e üks osa ringist on elus. Energia voolab, sest inimese samm oma teel edasi viib samas ka suuremat ringi edasi - kõik on omavahel seotud, sest see, mis läheb välja, see jõuab ka tagasi ...


Marianne

18.08.2019.



Kommentaare ei ole: