reede, 8. aprill 2022

InimMuusika – Ära olnud aja kordused

 


Tavaliselt tõttame me nõudma, meid häiriva, loo ära muutmist olevas hetkes – väljendumise ajal. Tahame, et teine inimene kontrolliks, parandaks, muudaks ise ennast ära ja teeks seda koheselt. Seega soovitame või nõuame - „Ära ole! Ära tee! Ära tunne!”

Kui inimene on vaba tunnetemustritest, siis ta väljendub olevas hetkes loovalt – see on vaba energia voolamine. Kui inimene on võtnud, iseenda kui tunde kogemise tagajärjel, vastu otsuse ja andnud endale ülesande, siis täidab ta käsku – väljendub vastavalt eesmärgile.

Seega, on inimese poolt valitud, kuid meid häiriv väljendumine, kui muusika, mille noodid on kusagil aegade taguses ajas kirjapandud. Muusika võib ja saab jõuga katkestada, kuid noote see ei kustuta – inimene jätkab toonina ehk tundena väljendumist, kui kõlab, enese kui helilooja poolt antud, märguanne.

Loo lahendus ei peitu seal, kus see ilmneb, vaid seal, kust see alguse sai. Muusika muutmist ei ole mõtet nõuda seal, kus väljendumine avaldub ega üritada ka selle nurga alt, kuhu jõuda tahetakse, vaid selles ajas ja kohas, kus inimene, toonina väljendudes, tegelikult on. Üles on vaja leida loo algus, siis kaob inimeses sundus olla mälestus olnust ja reageerida nii nagu ta saaks selle samasugusena lõppemist takistada.




Inimene võiks ju, teisi häirimata, istuda paigal ja uurida iseenda sügavusi ning lahendada leitud lood. Sel juhul piirneks kõik tema endaga – teised saaksid rahus oma elu elada. Kahjuks või õnneks see ei õnnestu – inimeste elu ei oleks nii huvitav, kui nad ei oleks teineteisega seotud ega teineteise jaoks õigel ajal õiges kohas olemas.

Küsimus on energias – ühises energias – iga inimene on osa tervikust. Seega, on kaasteeliste energia vajalik suurus ja muutuja, et toetada inimese teed iseendani. Vajadusel see nö takistab teed, hoiab paiga peal paigas. Vajadusel tõukab paigalt ja edasi või suunab teisele teele. Ühes, ka vastu olles, ollakse võimsam energia ja just nii suudetakse ellu viia ühise süsteemi korrastumine.


Marianne

08.04.2022.a

Kommentaare ei ole: