esmaspäev, 1. november 2021

Rollide maagiline Maailm I - Rolliderägastikku ära eksinud

 


Kas oled peatunud ja mõelnud selle üle, kas Sina tahad olla koos inimesega, kui Inimesega või vajad enesele rolli või pead olema rollis rollipartnerina, kes on Sinu jaoks vale ja seega kohustus? Vale on see, kes ei tee nii nagu Sina seda tahad/ vajad. Temaga koos ei saa Sa olla vabana – iseendana - pead olema ja näima. Temaga ühes käivad tunded – ta ei muutu, et teie suhe muutuks ja tahaksid olla. Vajad rolli, kuid ei taha selles olla – ei taha partneri pärast. Rollipartner on vale siis, kui Sina oled olnud õige, kuid ei saa enesele vajaminevat vastu. Roll ei ole karistus, vaid võimalus kohtuda Inimesega. Kuid sõjas olevad Minad ei taha teist Mina enese lähedale.

Ära unusta ennast magama st rolli mängima. Iga roll ei saa pakkuda kõike vajaminevat. Ära unusta ära, millisel hetkel, kus ja millise nime all oled – rollist saab välja astuda. Millises rollis olles, millist rolli lahendad? Kui olles, ka Sina ise ei tea, millises rollis oled ja mida teed, siis ei saa ollagi selgust ja ongi segadus. Ka rolli sees saab olla rollis – nt oled ema lapsena või täiskasvanuna – kas oled jonnivana, isekuse tunnete hetkes või valmis leidma ühist lahendust, et rolliside säiliks.

Kui ei olda enesest teadlikud st ei mõisteta, millise rolli vajadused on täitmata, siis ei saada ka aru, mis käivitab ja miks ei lahene. Enese Alguse allikas ei ole selgust. Allikas on sogane. Kus on algus - enesena olemine? Millise rolli valid olemiseks – mis kaasneb ja mis mahub selle sisse? Oled olemas igas oma rollis, kuid igas rollis ei pea ega saagi saama kõike – roll pakub selle, mille jaoks see loodud on. Laps on kellegi laps, vanem on lapsevanem, töökaaslane on kaaslane tööl, ..., ... .

Oled mõelnud, et kui on, siis ongi selle kohas kõik, kuid tegelikult ei pea see paika, sest inimesed kohtuvad eesmärgi pärast või nimel. Kohtutakse, sest soovitakse, midagi kelleltki teiselt või ise pakkuda ja seega ollakse juba ise ette rollis või kohtutakse sellega, kes tuleb ligi rollis olles – tänaval uudishimulik naaber, koolis õpetaja, kohvikus ettekandja.

See ei ole veel kõik – kas elukaaslastena olles on ka tegelikult aega ja oskust olla need, kes ollakse mehe ja naisena või ainult abi kaasad selle sõna tähenduses või lahendatakse oma rolle lastevanematena või diivanikartulitena telefoni ja teleka seltsis või Maailma ja teiste arvustajate/ parandajatena või vajaduste näljas rollidesegaduses olijate või lastena, solvunud teismelistena, nõudliku emana, poissmehest sildade põletajana. Ela, siis veel oma elu, kui nii palju on segadust ja selgus on kadunud.

Tormatakse pea ees suhtesse, jätkatakse pimesi ja oodatakse ning vajatakse kõike, millest hing igatseb ja silm ihkab. Kui rollipartner on kuvand – inimese ettekujutus inimese soovide täitmiseks, siis inimene ei näe Inimest.


Marianne

01.11.2021.a

Kommentaare ei ole: