teisipäev, 15. detsember 2020

Elulised teemad V - Ülepinge maandamise mehhanism – kui alguses ei olnud sõna

 



Seksi ehk eneserahulduse vajadus võib-olla võimalus, kuidas ise ennast aidata, et maandada eneses olevad ülepinged. Seks on vahend, kuidas koondada oma energiat ühte punkti, mis üle piiri minnes vallandab kontrollimatu kaose, milles inimese keha ja meeled saavad lõdvestuda. See on alateadlik lahendus, millest võib saada rahuldamata vajadus, kui inimene ei oska iseennast teisiti aidata või ei mõista enese toimimist.

Eneserahuldamise soov kasvab vajaduseks hetkel, mil inimeses avaneb tunne, mis on keha ja aja sügavustesse salvestunud teema avaja. See tunne on kusagil inimese sees närivalt olemas, kuid inimene ei ulatu seda puudutama, et seda teemat ise lahendada. See on tundeenergia sügaval alguse tasandil, kui inimesel ei olnud veel mõistmist, et anda oma tundest jäänud mälestusele sõnalist tähendust. Selles ajas tulid inimest kiusanud tunnetele lahendused läbi teiste.

Inimene tunneb eneses ärganud tunnet, kuid ta ei oska seda enda aja seest üles leida, sest tal ei ole anda enesele iseenda võtit – sõna. Inimene vajab seksi, et pääseda oma enese nimetamata jäänud tunde käest. See on üks töötav võimalus, kuid mitte teemat lõpetav lahendus.


Marianne

15.12.2020.a

Kommentaare ei ole: