kolmapäev, 16. detsember 2020

Elulised teemad VI – Hetkeline teadvuse kaotus

 


Inimene kaotab teadvuse, ei ole hapnikku ja valgus kustub, sest toimub voolu väljalülitus. Juhtimiskeskus jääb ilma vooluta. On vaikus ja on rahu. On aeg olemas olla. See, mis juhtub, see juhtub ära.

Inimese sees on olnud kaose segadus. Ta oli seal, kus teda ei olnud. Teda ei olnud seal, kus ta oli. Inimese keha oli jäänud juhita – autopiloot oli peale pandud. Inimese sees oli hirm teadmatuse ees. Tema ei teadnud seda, mis tulemas on. Inimene ei näe enese homset ega tea ette, sest tema ei ole seal veel olnud ja seega tema ei tea teed sinna - iseenese elu tundmatusse. Inimest ei seo miski. Inimene on, kuid teda ei ole. Selline inimene vajab peatust, kohta ja aega, milles ta tuleb oma kohale tagasi. Keha peatab ja inimene ei saa minna ega teha. Välises olemise asemel tunneb ta iseennast iseenda sees.

Jäta iseenda välised Mina-d ja ehita ise ennast. Anna enesele võimalus proovida, kuidas on, kui valid olla ja teha. Uut loomata kordad vana. Teed ühte ja sama tegevust. Teed, sest on olemas tegevuse nimi ja seega hoiad seda alles, sest see on see, mida Sina tead. Vali endale elamusi – kontsert, teater, muusika, film, näitus, loodus, raamat jne – kuula ja vaata elu teise nurga pealt. Koge ehedalt seda, mis puudutab, sest kõnetab Sind. Lase „juhusel” juhtuda – lase olemas olla sellel, mis tuleb – ole olemas ja koge iseennast oma elu elamas. See, missugune oled Sina ise, ei ole see, mis või kes on Sinust väljaspool.


Marianne

16.12.2020.a

Kommentaare ei ole: