neljapäev, 17. detsember 2020

Elulised teemad VII – Huvitavad seened

 


Seen – inimese sees või küljes kasvavad seened. „Oih, kui õudne! Miks just minus – minul? Appi, võtke ära! Lõpetage ära!” Inimene tahab, et kui on olemas, siis enam ei oleks olemas. Inimene ise ei taha muuta, et muutuks. Inimene tahab, et keegi teine võtaks ja muudaks – lahendus peab tulema väljast poolt sisse.

On käsil untsuläinud projekt, olev tuleb lammutada algosakesteks ja alustada algusest. Seen elab ja kasvab seal, kus on soe ja niiske – elu algus on vana lõpus - vanast olnust saab uus. On käsil ühe ajastu ära ja läbi seedimine.

Seen on protsessi läbiviija nimetus. Küsimus on selles, mille jaoks inimesele seent vaja läheb. Inimese elus on mitteseeduvad osad. Vastuse leiab sealt, millistes kehaosades seen toimetab. Senikaua, kuni inimene hoiab alles ja toodab juurde vana, täpselt senikaua on olemas seda, mida lagundada. Süsteemi ja inimese vanad mustrid tõusevad pinnale – vaata Ise Enesele otsa ja enese sisse – ära mine mööda – peatu ja ole – kuula ja näe – võta vastu teadmine – luba olnud ajal minna.


Marianne

17.12.2020.a

Kommentaare ei ole: