neljapäev, 4. juuni 2020

Teisiti olemise jaoks olnust lahti laskmine





Tahame saada seda, mida ei saanud seal, kus pidime selle saama – seisame ise paigal ja hoiame möödunust kinni, sest tahame juba ära olnut muuta – saavutada soovitud tulemus otsa saanud ajas. Olime enese jaoks valmis mõelnud tee, millel kõndides oleksime pidanud jõudma oodatud tulemuseni. Kuid, oh üllatust, meie soov ei täitunud. Oma jonnakusega jäime lugu kordama. Seda tehes heitsime ise ennast vastu kinnist ust, et avada iseendale enesega tee.

Meil endil oleme olemas meie ise ja kui me eile või täna ei osanud läbi enda luua seda, mida soovisime, siis tuleb meil astuda ja kogeda ise ennast teisiti. Küsime endalt – Mis see on, mida selleks tegema peab? Kuidas olla teisiti? - jõuame otsusele, et teistmoodi olemise jaoks peab järelikult midagi muutma – kuid Kus? ja Kuidas? Millest tuleb lahti lasta, et vahetada või ära anda? Kas me peame loobuma olevast ja ütlema, et me enam ei taha ise ennast omada – peame tahtma seda, mida meie ise ei taha – meie ei taha, sest me ei saa – meie tunded, meie sees, on tõketena meil ees.

Teisiti tegemine – teisiti on tegemine seda, mida saab ja on võimalik täna teha – pööramine minevikust olevikku ja elama käesolevas hetkes kõige sellega, mis täna läbi iseenda on võimalik luua. Ära olnust lahti laskmine – see annab tiivad ja kerguse edasi minna. Me läheme ja oleme ühes kõige sellega, mis täna Maailmas on ja me ei otsi seda, kuhu me tahtsime jõuda, vaid vaatame teed, mis meile tänases päevas jalge alla laotub.


Marianne

04.06.2020.a

Kommentaare ei ole: