esmaspäev, 27. märts 2017

Hind, mille me maksame oma valitud valikute eest.



Inimene on nii seatud, et ta soovib, otsib, tahab, vajab, võtab, palub, küsib, ihaldab jne ikka ja jälle, midagi uut, muutust oma ellu, paremat ja ilusamat suhet, asja jne. Ometi ei ole ta lõpmatuseni paisuv ja kõike mahutav anum. Selleks, et uus saaks meis oma koha, tuleb millestki vanast loobuda, lahti lasta või ära anda. See on hind, mida me maksame kõige uue eest.

Me loome ruumi ja valime seejärel erinevate valikute vahel. Kõike me ei saa ja nii tuleb otsustada. Kui me teeme oma valiku, siis kaasneb sellega oma lugu, mis erineb valimata jäänud valiku loost. Kui me teeme oma valiku, kaovad meie elust inimesed ja kohad, keda/mida pole valitud loos. Rajale ilmuvad uued kaasteelised ja paigad. Ka see on hind, mida me maksame.

Igal valitud rajal on koht, kus meile näidatakse valimata jäänud raja lugu ja
me kaalume, kas valitud raja eest makstud tasu oli iseenda jaoks õiglane.
Igal valitud rajal on hetk, kus meile öeldakse, mis maksis meie tehtud valik meie lähedasele, sõbrale – teisele inimesele ja me peame suutma sellele inimesele otsa vaadata ja hinnata iseenda valitud valiku mõju meid ümbritsevale maailmale.
Igal valitud rajal on punkt, kus me otsustame, kas makstav tasu on seda väärt, et valitud rajal jätkata või tuleb uus rada valida.

See kõik on hind, mida me maksame, oma valitud valikute eest. Alati maksame enne kui selgub valiku tegelik hind meie jaoks. Ja nii seisame me ikka ja jälle peegli ees ja vaatame iseendasse ning näeme, millise Hinna me maksime.


Marianne

27.03.2017.a

Kommentaare ei ole: