reede, 5. jaanuar 2024

Punkt kus pendel peatub

 


Katki murduvad ülima kontrolliga inimesed – Mina pean olema – kontrollitult – õige. Peab olema see, kellena olemine on tehtud enesele ülesandeks. Sirge siht ja teadlik suund – püüd olla õige. Püüdmine tähendab, et inimene on enesest paremat olemist taga ajamas. See tee viib enesesüüdistustesohu ja teeb katki – vigaseks. Kättesaamatuks jääv, eksimine, kõrvale põikamine, komistamine – loetakse veaks. Vead tähendavad valesid samme ja tegusid – järeldust, et ollakse vähem ja väärtusetu.

Võimalus, olla vale, tähendab, et on olemas enese pool, mida ei ole heaks kiidetud ega tunnustatud - vastu võetud. Sel moel ei olda tervik – sel moel ei olda, iseendana, väärtus. Selline uskumine toob kaasa veel suurema kontrolli enese üle – pingutuse ja järelevalve. 

Püütakse olla ja püsida õigena olemise poole peal – endale on antud ülesanne - olla vale vastand. Tuleb püsida, hinnast sõltumata, õige poole peal, kuid pendel liigub ühele poole ja liigub teisele poole – olles üks – ollakse ka teine.  Tahtes, ainult ühte osa endast, viiakse ise ennast tasakaalust välja.

See koht, kus peatub pendel, on enese kese – mõlemad pooled ühes – võrdsetena – ise ennast ei lahutata lahku – ollakse olemas ja see ongi kõik - on vaba liikumine ilma nimetamata ja pooli valimata.


Marianne

05.01.2023.a





Kommentaare ei ole: