reede, 29. juuli 2022

Elulised teemad XIII – Liigesed

 


Liigesed – enese liigutamine. Liikuvus. Paindlikus. Kange kaelsus. Valusad liigutused. Jäigad liigesed. Enese liigutamine kergelt ja vaevata. Enese liikumine vaevaline ja valulik.

Puhastamine – puhastumine – filtreerimine. Valus liigutada – elu läbi valu elamine – ise enese poolt on takistus enesele loodud. Inimene ei lahusta oma elu ära – ei lase möödunust lahti – ei võta ise ennast vastu. Settimised jäävad alles ja sisse. Välja nutmata pisarad, lahti laskmata tunded. Kivid, soolad on konsentratsioon – kivistunud uskumused, valusad kaotused. See, mis enesega kohtumiseks vajalik, jääb enese sisse - endast märku andes, jääb oma aega ootama.

Kael – valitseja, tuul ei muuda suunda, vaatenurga hoidmine, uskumused on elu õpetajad.

Käed – vastu võtmine, ära andmine, loomine, hoolivus, viha, Maailma enesest eemale hoidmine versus avatus uuele, toetus elule, kohtumine olevaga.

Puusad – loomine, avatus uuele versus ei avata ennast, ei elata ise ennast välja, ei väljendata ennast välja, elu ei ole kingitus. Nurklikkus, takistus, vahetuseks müüakse ise ennast, et saada vastu see, mida muidu ei saaks, kuna midagi muud ei ole - enesest ju ei sünni.

Põlved – peab olema tugev, ei lubata eksimisi, ei anta alla, enese tahtmine jäägu peale, enne murdutakse, kui põlvist nõtkutakse – elu eest ei tänata.

Selg - Inimene versus vahend, enese elu eest vastutuse võtmine, kohanemine, suutlikus vahetada vaatenurka, ollakse ohver, et mitte olla süüdlane, vegeteerimine, tahtejõuetus - enese tasalülitamine.

Sõrmed – aju töö - info vastuvõtt, avatus uuele, huvi elu vastu versus sulgumine, uue vältimine, kramplik asend - teel rusikasse, olen hoitud versus vaenlased väljal.

Õlad – enesekaitse, alandlikkus, kõrkus.

Millise liigutuse enesele keelad? Millist liigutust ei ole võimeline tegema? Mida oled teinud vastu ennast? Mida ei taha teha? Haige liiges toetab inimese otsust.


Marianne

29.07.2022.a

Kommentaare ei ole: