pühapäev, 1. märts 2020

Ühes astudes on kõik võimalik





Kuhu panna algus ja kust öelda, et see sai just sealt alguse – lood, minu inimeste lood.

Elan Sauvos, kõnnin inimeste keskel ja kõrval – nädal tagasi postitas üks inimene oma mõtte kohaliku FB lehele. See sai suure tähelepanu osaliseks ja kommentaare tuli seinast seina. Valusad tunded lendasid ilmaruumi - sellest kõigest sündis lugu „Võõraviha.” Küsimus ei olnud kaugelt väljast tulnutega, vaid oma maa inimestega -  ühed soomlased teiste soomalstega - kellel on suurem õigus kohalikule nimele.

Lugu kõnetas mind ja kõndis minu sees edasi – sellest sündis idee – ühendada ajad. Olin mõistnud seda, mis hoiab inimesed lahus – Kui eile ei olnud ühes, siis ei ole homme ka!

Minu ees laotus tee – luua Sauvo vallas inimeste jaoks inimeste vahelised hetked, kus nad saaksid rääkida ja kuulata – Minu Sauvo – st iseenda lugusid. Minna erinevatesse küladesse ja avada need – saada kokku kellegi aias ja olla ühes.

Algul võtsin ühendust mõne inimesega, kes oma kommentaarides oli valmis tegutsema, kuid see ei viinud edasi – mina olin valinud. Seejärel kirjutasin samale FB lehele postituse oma „ilusas” soome keeles ja sain suure hulga pöidlaid ning positiivseid vastuseid. Neljapäeval oli uue meeskonna esimene kokkusaamine ja täna sündis uus FB leht, mis annab edasi infot ja kannab endas inimeste vahelise lugude jagamise tähtsust – kingitused, mida saame anda – ühendada ajad ...


Marianne

01.03.2020.a

Kommentaare ei ole: