neljapäev, 26. märts 2020

Ka see päev läheb mööda



Kiri lugude grupi liikmetele

Kuigi täna võib meile tunduda, et aeg, mil ennast turvaliselt tundes saab taas inimestega ühes olla ja kõrvu istudes jutte vesta, on teadmata kauguses. Täna tundub õigem olevat piirid vahele tõmmata ja oma olemises püsida, sest on suur hirm nähtamatu ees, mis võib vaikselt teise sees olemas olles muuta meie elu teadmatuseni.

Meie tänast päeva võib võrrelda töö tegemisega, mida teeme iseenda ja oma lähedaste nimel. Teeme tööd iseendaga, et säilitada piirid ja täita reegleid. Me teeme seda selleks, et homne päev oleks olemas ja meie ise oleksime seal olemas.

Kui meie esiemad ja esiisad tegid terve pika nädala tööd, siis laupäeva õhtul ei jäädud lihtsalt koju oma väsinud keha puhkama, vaid nad läksid ühes välja, et koos teiste inimestega olla – tantsida, laulda ja lugusid vesta. Elusate, elavate hingedega ühes olemine oli oma hinge toitmine.

Öeldakse, et nüüd oma tubade vangistuses me muutume ja Maailm ei ole kunagi enam endine. Õige, eilne sai läbi ja tänane läheb mööda, kuid kunagi pole olnud, et inimene ei oleks tahtnud teiste inimestega enam koos olla. Ja lood, need on olnud saatjateks kõikjal, kus inimene on pidanud ühe osa oma ajast kinni ja paigal olema. Lood hoidsid selle aja elusana, sest need jutustasid sellest, mis oli olnud ja kuigi inimese hinges oli hirm, siis läbi nende lugude elas inimeste sees lootus, et hämarale päevale järgneb hoopis teine ja valgem aeg – ise oma elu elamise vabaduse aeg.

Kuigi me täna ei tea, millal oleme, oma tänasest päevast, taas vabad ja saame päriselt koos olla, siis ühel hetkel tuleb see laupäev ja me saame tõeliselt üheskoos olla. See koht on siin selleks, et meie saaksime jagada oma lugusid ja kuigi me ei istu täna kõrvu lõkke ääres, oleme me siiski ühes – me oleme vaid ühe kliki kaugusel teineteisest – valmis kuulama üksteise lugusid, mis jutustavad sellest, et igasuguseid aegu on olemas olnud ja sellest me teame, et ka see aeg läheb mööda ja jõuab kohale uus päev.


Marianne

26.03.2020.a

Kommentaare ei ole: