kolmapäev, 3. mai 2017

Iseenda tasakaalustamine.



Igapäevaselt asume me oma sisemuses teatud stabiilsel tasandil. Sealt liigume positiivsete mõtete ja tunnete jõul kõrgemale, negatiivsete korral madalamale tasemele, selle peegelduseks on meie emotsionaalne seisund. Iseendaga tegeledes, kasutades erinevaid tehnikaid ja võimalusi, puutume me kokku hetkedega, kus tõuseme meie jaoks uuele kõrgusele.

Uuele tasandile jõudmine, nö kõrgemasse energiasse tõusmine, on kui sõit liftiga. Piltlikult öeldes on Sinu „majas” avatud nüüd uus korrus ja Sa saad sinna liftiga sõita. Lift viib Su üles kõrgeimale tasemele ja jääb seisma, oodates seal mõne aja. Sinu edasisest tegevusest sõltub, kas Sa suudad välja astuda ja jääda uuele või ei.

Tasandi vahetus ja kõrgemale tõus toob kaasa tasakaalupunkti asukoha muutuse ja see viib Sind mõneks ajaks tasakaalust välja. Sinu emotsioonid vahetuvad kiiresti, kord oled lausa eufoorias, siis langed masendusse. Võib juhtuda, et algul sõidab lift Sinu vanade mustrite vibratsioonide jõul veel sügavamale kui Sa enne asusid. Tasakaalu otsides, uuesti tõustes ja uuesti langedes, selle käigus järjest vabastades vana, mis sisemusest kerkib ja tagasi tõmbab.

Sinu muutunud Minale on ühes tavalises argipäevas palju väljakutseid ja komistuskohti. Selleks, et neid vältida tuleb ennast teadlikult jälgida ja vana mustri sisselülituse korral koheselt ümberlülituda. See ei ole kerge, sest Sa ei ole ise veel kõigi lülititega tuttav, nii nendega, mis madalamale veavad kui nendega, mis tõstavad ja uut tasandit hoida aitavad. Selleks, et ennast tasakaalustada, tuleb kõigepealt leida endas see uus, mis hoiab Sind kõrgemal. Tuleb tegeleda mõtete, ideede ja soovidega, mis edasi viivad. Tuleb leida see tegevus, mis hoiab positiivses. Vajadusel võid salvestada koheseks kasutamiseks telefoni mõne mantra, laulu, meloodia, looduse heli, delfiini laulu jne mis toetab ja aitab Sind tasakaalustumisel. Loomulikult on olemas erinevad tehnikad ja inimesed, kes Sind soovi korral aitavad. See võimalus on vajalik kui Sa ise ei suuda, jaksa või ei oska sügavusest välja tulla. Oluline on õppida iseennast ja oma lüliteid nii hästi tundma, et oskad ise ennast tasakaalustada.

See „liftiga sõit” on Sinu sisemine areng, mis algul tundub keeruline ja raske. Alustades, vajutad tihedamini allasõidu nuppe, vahel juba enne kui Sa mõeldagi oled suutnud. Harjutades muutud osavamaks ja suudad juba allasõitu alustanud lifti peatada ning taas tõusma suunata. Hiljem oskad tabada endas hetke enne lülitamist, jätta see tegemata ja hoida sellega ennast uuel tasemel.

Elu iseendaga on põnev, sest iga tõus koos kaasneva tasakaalu kaotusega aitab lahendada vähemalt ühe vana teema iseendas ning see võimaldab oma elu rõõmsamalt ja rahulolevamalt edasi kõndida.

Marianne

03.05.2017.a

Kommentaare ei ole: