neljapäev, 24. märts 2022

Enesena kasvamine – Inimese teekond Inimesena

 


See, mis oli ja on, oli ja on inimese selle hetke parim võimalik. Kuid, milline inimese Mina oli selle parima võimaliku autor – kas see oli tema Tunde Mina st tunne või tema Parim Mina st Inimene?

Inimese parim Mina on see olemine, mis väljendub vaba tahtena teha, selles on ind ja huvi enese proovimisel ja kogemisel ning lahenduste otsimisel. See on vaba voolamine energiana. Üks samm järgneb teisele. Inimene ei tee hirmu ega kohustuste tõttu, vaid on vaba, sooviga kohata ees olevat – luua ise oma olev hetk ja homne päev – luua ise ennast iseendast. Tehes seda nautides hetke, loomist, sündi ja võttes vastu oma kogemused.

Tunded on reageerimine. See on millegi/ kellegi poolt olemine või millelegi/ kellelegi vastu olemine või millegi/ kellegi eest ära põgenemine. Veepinnale langes leht või visati vette kivi - see puudutus tekitas virvenduse või lainetuse. See puudutus oli meeldiv või mitte või jättis ükskõikseks. Kui inimene reageeris puudutusele, siis ta oli teinud sellest kogemusest oma otsused ja sellele järgnes enese väljendamine – valitud tundena väljendumine.

Millelegi tundega vastamine ei ole vabadus ega vaba olemine. See ei ole vaba Inimene, vaid Tundemina, kes vajab erinevaid tundeid, sest ta on vastamas positiivse või negatiivsena, millelegi, mis oli. Tundemina poolt valitud otsused saavad alguse inimese mällu jäänud erinevate tundekogemuste jälgedest. Meeldivat tundekogemust soovitakse tundena korrata. Enesekaitseks astutakse, valele tundekogemusele, tundena vastu või tunnete vallas olles, ollakse soovimatute tunnete eest ära põgenemas. Tundemina ülesanne on luua inimest, kui tunnet – Mina olen KES ehk Mina olen Kurbus, Rõõm, Viha, Kadedus jne.

Kuidas olla see parim Mina – olla Inimene? Inimene otsib ise ennast taga – ta ei tea, milline või kes ta on või mida ta tahab. Loomulikult ei leia ta vastust neile küsimustele, kui tema Tundemina on juhipositsioonil. Vaba voolamine seiskub, kui inimene valib olla tunne. Iseenda kui tunde loomine on kindel ja juhitud tegevus eesmärgi nimel, milles teekonna kvaliteet, sellel läbielatav ja selleks vajaminev on vaid vahendid, sest eluliselt oluline on püütava tulemuse kogemine.

Tunded on uim, milles inimene mugandub ja muutub laisaks. Tunded on miski, mille eest inimene põgeneb või sõdib vastu. Tunded on energia segadus ja inimene lülitab ise ennast tasa – ta võib, kuid ei taha, ei viitsi, ei saa, sest selleks ei ole energiat – tal ei ole või ta ei saa seda nime, millisena ennast luua. Pole põnevust, mis teda toetaks. Ind kaob, kui teda ei võeta Maailmas kingitusena vastu. Ta on segaduses ja ärritunud, kui tal ei ole sängi, milles voolata. Inimese sees on kaos ajal, mil inimene, kui looming, kuhjub ja enesel ei ole väljendusvormi. Oleks, kui oleks ..., kuid ei ole, sest ei ole ... .

Kuna inimene, kui energiasüsteem, ei ole korrastatud, sest ta on valinud tunnete tee ja neist tulenevad tagajärjed, siis on Inimeste Maailmas konfliktid ehk kokkupõrked. Konfliktid on inimese enda poolt loodud takistused – võimalused valida, kuidas leida ise ennast kaosest ja näha teed, mis on oma. Inimene elab Maailmas – ühises energiasüsteemis, kus kõik on omavahel seotud. Seega, ollakse, igaüks omal moel, üksteise jaoks olemas, et iga inimene saaks valida, proovida ja kogeda, õppida iseendast selleks, et leida oma parim Mina. Avastada, milline on olla see, kes ollakse – kingitus iseendale.

Igal protsessil on tulemus. Inimese Tundemina valib tunde ja realiseerib ennast sellisena. Tunnete tee võtab vabaduse, seob sõlmed ja seega tulevad kordused – elus ja ka ajas tagasi tulemised, et leida ise ennast tunnete seest üles ja sõlmi lahti sidudes, vabastada ise ennast. Inimene õpib iseenda kogemustest – ta ei peatuks ega kogeks seda, mida ta ei taha kogeda - ise ennast, kui ei oleks peatusi ega ootamatuid suuna muutusi. Ka murdumised on kasvamised. 

Kui enam ei saa, siis on aeg lasta olevast lahti ja anda see vabaks. See on mõistmine ja vastu võtmine – oli, sest oli – on aeg valida järgmine vaatenurk ja tee läheb edasi. Inimese parim Mina, see on julgus astuda, öelda ja väljendada ise ennast ehedalt - iseendana. Kohata vaikust, paigalseisu ja erinevaid takistusi, kui võimalust olemiseks ja loomiseks – see on küpsemine, hetk enne, kui tee laotub nähtavalt.


Marianne

24.03.2022.a

Kommentaare ei ole: