neljapäev, 17. märts 2022

Enese teadlikkus – võib ja saab olla ka teisiti

 


Enese sõnadel ja tegudel on tagajärjed. Kui valin öelda, teha või küsida, siis tean, et see võib enesega ühes tuua erinevaid, ettearvamatuid ja ka vastukarva puudutavaid tulemusi. Minu ideed, tööd, soovid ja küsimused võivad leida toetust, kuid kohata ka erinevalt väljendatud eitust või ükskõiksust. Minuga seonduv ei ole teiste jaoks prioriteet ega pea neile meeldima või sobima.

Uskumus - Mina olen halb – oli tegelikkuses, moondunud algsest – Minul on halb – huvitavate järelduste tulemusel automaatseks reageeringuks. Kui kohtasin enese poolt valitud väljendusele reageeringut, mis ei olnud minu jaoks toetav ega hea, siis oli mul halb olla – see ei olnud vastus, mida ootasin ja vajasin. Olin teele läinud ja teostasin ise ennast tulemuse nimel. Enese usus sai tulemus olla ainult positiivne vastus. Ma ei olnud teadlikult võtnud vastutust enese sammu tagajärgede eest ning nii ma kogesin kaotusi, olin ohver ja SEE halb inimene. Olin oodanud kindlat moodi olemist, kuid tegelikkuses sain kogeda teisi tundeid.

Jahmatus, solvumine ja enesekaitsmine, sest Maailm oli minu jaoks vale ja minu vastu ebasõbralik. Järelikult olin mina olnud SEE vale inimene, sest ma ei saanud enese jaoks seda, mida vajasin. Olin ebaõnnestunud ja väärtusetu – ise enese hinnang iseenda kohta. Ma ei olnud vale – ma ei olnud iseendast teadlik. Vastused ei olnud need, mida ootasin ja tunded need, mida vajasin – vastused olid need, mida vajasin ja tunded need, mis ootasid – see on olnud enese kasvamise teekond.


Marianne

17.03.2022.a

Kommentaare ei ole: