pühapäev, 21. aprill 2019

Välisest vigade otsimine





Vahel tunned, enese sees, justkui tühjast kohast tõusvat pahameelt, mis on suunatud kellegi või millegi vastu. Endalegi märkamatult oled hakanud käima mööda rada, millel kõndides otsid selle, kellegi või millegi juures üles vead, mis Sinule ei meeldi ja mille tõttu oleks Sul justkui õigus teist vihata. Mida suurem on vigade arv, seda suurem on Sinu vastumeelsus ja seda suurem on Sinu õigus ning seda enam on Sul põhjust see „Viga” oma elust kõrvaldada.

Selle pahameele, vigade otsimise ja viha kasvatamise taga on see, et hetk või paar tagasi kogesid Sa oma käeulatuses, midagi sellist, mida oled enesele väga-väga ihaldanud. See, keegi või miski, milles/ kelles Sa hulganisti vigu leiad, seisaks just nagu Sinu teel ees ja omamoodi Sa usud, et kui seda miskit või kedagi teel ees ei oleks, siis oleksid vaba saama seda, mida ihaldada – saaksid soovitu endale, kui seisaksid üksi ja eraldi.

Välises vigade otsimine on alateadlik katse lahendada oma elus teema, millele Sa ise veel ei oska või ei suuda leida toimivat lahendust. Leia enese seest üles see pilt, mida Sa nägid, kuid, kuhu Sa ei saanud sisse astuda ja ütle endale, et Sa mõistad iseennast ning tunnista ausalt, et nähtu ei realiseeruks sellisel kujul ka siis, kui „Viga” Sinu elust kaoks. Tee läheb edasi.


Marianne

21.04.2019.a

Kommentaare ei ole: