pühapäev, 25. veebruar 2018

Kuhu siis Armastus peidus on - Meditatiivne rännak vol 24





Täna lähed Sa rännakule iseendasse. Kujutle, et Sinu sees voolab üks suur jõgi ja nüüd kõnnid Sa selle jõe kaldal. See jõgi on kui Sinu energia, mis voolab katkematult ja kannab endas elujõudu. Sinu sees on palju erinevaid väikseid ojasid ja allikaid. Osad neist viivad vett kehasse laiali, teised jälle toovad oma vee suurde jõkke. Kui vesi saab vabalt voolata, siis tunne või mõte, mis tuleb, läheb mööda – tuli, oli ja läks. Kuid mõtted, mälestused ja tunded, mida enda sees alles ja üleval hoiad, on takistuseks voolule. Seal, kus neid juba ees ootamas on, lisandub sarnaseid veelgi ja nii ehitad neist tahtmatult endasse tammi. Seal, kus vooluteel on barjäär ees, kasvab vee kogunedes pinge, sest energia ei pääse vabalt liikuma. Tamm peab vastu ning sealt pääseb läbi vaid mõni pisem nire. Mõjutatud on ka kõrvale jäävad alad. Kusagil ujutab üle ja allavool jääb kuivale, kusagil on liiga ja teisal puudu. Sinu kehas toimuvad muutused, mis algul on küll väikesed, kuid nad kasvavad, sest ka seal, kus on üle, on tegelikult, midagi olulist alati vähem. Keha mobiliseerub, tõttab appi ja muudab oma süsteeme, läheb kaitse- ja säästureziimile. Keha korraldab oma tööd ümber, et toimida parimal võimalikul moel. Kuid see kõik toob endaga kaasa muutusi Sinus, Sinu kehas ja kogu olemises.

Nüüd kõnnid Sa jõe kaldal ja otsid üles takistused, mis segavad veel vabalt voolata. Sa käid ja vaatad, kus veel on vaba tee, kus ei ole. Sa näed, kui mitmeid tammisid Sa ise oled endasse ehitanud, kõige sellega, mida endasse oled korjanud ja alles hoidnud. Sa näed kohti, kus Sinu nutmata pisarad on suure basseini moodustanud. Näed kohti, kus Sinu viha on maa kuivatanud. Näed kohti, kus valed ja petlikud ootused on sooks muutunud. Näed kohti, kus uskumused konni täis tiigi kasvatanud. Sa saad aru, et Sinul endal on võimalus kõik need takistused kõrvaldada ja vesi vabalt voolama päästa. Sa asud tegutsema. Vahepeal on Sul kummikuid või paati vaja, sest üleujutatud kohtadest Sa niisama lihtsalt edasi ei pääse. Saad aru, et paadiga jõuad kiiremini edasi, kuid tammid takistavad teed, ja siis tuleb taas välja ronida ning tõkkeid lammutama asuda.

See kõik võtab aega ja Sa väsid. Sa istud nõutult kaldal ja ei tea, kuidas Sina seda kõike muuta suudaksid. Kõike on liiga palju ja see tundub ületamatu raskusena. Milleks üldse pingutada, kui siiani said ju hakkama, küll suudad nii ka edasi elada – oled ju tugev. Sa küsid endalt: „Kus siis Armastus peidus on?” Armastus vaatab kaldal, kuni Sa tunded sees ujud ja ootab, millal Sa tundesse vaatamise asemel endasse vaatad, et mõistaksid, mida Sina ise endale teed, kui kogud, hoiad ja kasvatad tammisid. Armastus on aidanud Sind tunde sees olemisel, ta ütleb: „Mul on nii kahju:” ja aitab Sinu pisarad voolama, mis vabanedes toovad kergendust ja jõudu juurde. Nüüd käib Armastus Sinu kõrval ja juhatab teed kõige olulisema takistuseni, mille lõhkudes ja voogusid vabastades, suudavad veed ise pisemad tõkked ja takistused minema pühkida.

Sa leiad tammi ja asud tööle. Tammi purunemine algab väikese nirena ja kui Sa edasi lammutad, siis leiad lõpuks päiskivi ja seda eemaldades langebki müür kokku. Veed vallanduvad marulise lainena, praht, oksad ja rägu lendavad laiali ning vesi tormab allavoolu, purustades kõik ettejääva enda teel. Läheb aega enne kui jõgi taltub ja vesi rahuneb. Sina oleksid justkui lahingus käinud. Emotsioonide ja tunnete virvarr, mis Sinust läbi lendas, oli kui metsik tornaado. Sa nutsid ja naersid, vabanemises oli sõnuseletamatu kergus. See oli müstiline kogemus.

Sa korjad oksad, rägu ja prahi kokku ning teed sellest suure lõkke, mille paistel end kuivatad ja soojendad. Sinu keha vajab sisemist tuld, et energia ei hanguks vaid voolaks vabalt. Sa tunned, kuidas mõnus soojus levib elustavalt üle keha. Ühes sellega tuleb meeldiv rammestus – see on Armastuse lohutav sülelus, turvalisus ja hoidmine, füüsiliselt tuntav paitus kogu Sinu kehas. Armastus on siin, Sinu sees olemas, ta ei ole kunagi kadunud olnud, ainult Sina ise ootasid ja otsisid teda endast väljastpoolt.


Marianne
25.02.2018.a

Kommentaare ei ole: