teisipäev, 9. jaanuar 2018

Tunnete energia lõksus või vabaduses II




Energeetilised pildid, mis inimene endast teiste ja iseenda mällu jätab

Inimene on võimeline tundma väga erinevaid tundeid ning nendega seonduvaid teemasid on temas ja tema elus mõõtmatu arv. Inimene peegeldub iseendana iseendale, et näha oma tundeid, mida ta tunneb. See on keeruline ja seda kõike on segadusse ajavalt liiga palju, kuid kui mõelda tunnetest kui energiatest, siis läheb pilt palju selgemaks, sest tegelikult tundeid tundes ongi mängus energiad ja energiad võib jagad lihtsalt kolmeks: miinusmärgiga, plussmärgiga ja tasakaal.

Inimese kontakt välisega toimub, kui ühises kokkupuutepunktis nende energiad ei möödu vaid segunevad piiride üleselt ja inimene tunnetab seda tunnetega, võtab isiklikult ja paneb asjadele nimed. Nii ongi tundeid tundes küsimus energias, sest see tungib inimese piiridest sisse ja mõjutab teda või teeb inimene ise oma energiatega „trikke”, sest temas on alateadlik soov energiat juurde saada, lahustada või ära anda ja nii reageerib ta teiste inimeste energiatele oma energia liigutamisega ühel või teisel moel ja see muudab tema seisundit isegi siis, kui otsitud lahendust ei saabunud ega leitud.

Inimene otsib erinevaid viise, et ennast realiseerides oma energiat suurendada, jagada või lahustada. Kui inimene on tasakaalus, siis on seda ka tema energiad, kui midagi on puudu, siis avanedes ta seda otsib, kui midagi on üle, siis seda ta jagab, kui on pinge, siis sellele otsib ta maandust ja ta teeb kõike seda endale omasel moel.

Kui väline astub inimesele vastu, pannes teda oma tegevusega seisatuma, siis on see hetk, kus inimesele näidatakse pilti sellest, mis tema enda sees peidus on. Näidatakse energiat, mis inimeses ülekaalus olles tõmbas ligi sarnast energiat, et tasakaalust väljas olnu jõuaks kriitilise piirini ja saaks päästikut kohates vallandudes lahustuda. Inimene ei pruugi välise vastu reageerida, kui ta suudab jääda paigale, leida endas jõudu ja mõistmist, et pilti vaadates aru saada, mida talle püütakse öelda. Inimene reageerib kui tema energeetiline, vaimne, füüsiline või keemiline tasakaal on paigast ära ja talle tundub, et kui ta kohe oma sammu ei astu, siis saab aeg otsa.

Kui inimene reageerib enda peegeldusele rünnakuga peegli vastu ning tema ja välise vahel toimub konflikt, siis pinge kuhjumise hetkel on mõlemad oma tunnete sees ja lahendus, mida kasutatakse tuleb peidetud poole seest ja ei pruugi üldsegi ilus vaadata olla. Toimub plahvatus ja energia vabaneb, osapooled lähevad oma teed. Kuid inimese sees on halb tunne, sest lõhkuvas negatiivses tundeenergias olles ta ei meeldinud endale. Ta tahtis iseenda ja välise silmis ilus olla, kuid see, kuidas ta reageeris ja teemat lahendas oli kole, suisa õudne vaadata. Halb tunne tuleb sellest, et tema sees on pilt inetust iseendast, keda väline nägi ja tema peegelduses ka inimene ise. Välise silmis näeb ta mälestust sellisest inimesest, keda ta ei suutnud peita ja nüüd teab kogu Maailm, et tema on inetu ja see teadmine, et ta ei suuda seda pilti teise mälust kustutada, hoiab mälestust ka tema enda sees alles: „Ma tean, et Sina tead, sest Sina nägid.”

Kui energiate vahetu kontakt on möödas ja väline on juba ammu läinud, kuid inimene on ikka veel seisundis, kus ta tunneb, et väline jätkab tema mõjutamist, siis hoiab ta ise oma tunnetega energeetilist seisundit üleval. Inimene ootab lootuses, et väline tuleb tagasi ja lahendab olukorra, sest tahab anda vastutuse iseenda eest teisele, kuid väline läks ära ja ei saa enam midagi juurde anda ega vähemaks võtta. Inimene tunneb ennast halvasti, sest kontakt ei lõppenud positiivse tõukega.

Mida saab inimene ise oma seisundi parandamiseks teha? Teadvustades, et nüüd on nii nagu on, võiks ju olla teisiti, kuid ei ole. Jätta mugavus, asendustegevused ja väliselt abi otsimine, leida ise uusi lahendusi vaadates endasse ning teadmisega, et ta ise on vastutav oma tunnete eest, võimeline ennast aitama ja ise oma energiaid muutma ning selle teadmisega liikvele minnes, muudabki ta oma seisundit.


Marianne

09.01.2018.a

Kommentaare ei ole: