laupäev, 22. aprill 2023

Muutus süsteemis

 


Elus tuleb ette ühte ja teist. Inimesi sünnib ja sureb. Inimesed loovad suhteid ja katkestavad ühendusi. Osad inimesed on oma algusest alates ühendatud süsteemi ning on osad, kes lisanduvad, olemas olevatele, aja jooksul juurde. Saavad osa olema, kuna nad on olemas. Energeetilised kohad erinevates süsteemides.

Süsteemi muutused on tunnetatavad ja nähtavad. See, kes siit läheb, jääb selle poole pealt puudu, kuid teisal saab ta olema – seal võtab ta sisse oma koha aegade teel. Neil, kelle kõrval enam ei ole, tuleb kohaneda näilise tühjusega. Neil, kelle hulgast on lahkunud, tuleb võtta vastu täpsustunud elavate järjekord. Uus koht, uued nimetused ja vanadest ilma jäämine/ loobumine võivad kaasa tuua enese identiteedi kriisi. Kus on minu koht? KES ma olen, kui ma enam ei ole? KES ma olen, kui nüüd olen?

Süsteemi korrastumise ajal saab see, kes ei ole olnud seismas omal kohal või ei ole arvestanud süsteemi korraga, tundma, et tal ei ole enam hea seal, kus ta senini on seisnud või enam ei toimi see, mida ta varem on valinud teha või jätnud tegemata. Valel kohal seismine, valest kohast kinnihoidmine, õige koha vastuvõtmisest keeldumine, süsteemi salgamine ja korrale vastu astumine – lähevad inimesele maksma enese otsuste ja tegude tagajärgedena - kogemustena.

Loomulikult on see raske, kui korraga ei ole enam nii nagu varem on olnud. Muutus süsteemis mõjutab süsteemi ja see on nähtav ning tuntav neile süsteemi osadele, kes on elavad. Inimesed tunnevad survet, kogevad takistusi, allasurutud tundeid tõuseb pinnale, tuleb ette keerulisi kohtumisi, saab kogeda huvitavaid kogemusi – need on eksamite kohad. Kasvu raskused Inimesena kasvamise teel.

Vahel inimene ei mõista, et ta on kui täht taevasõelas – nii nagu üleval – nii ka all – igal inimesel on oma koht joonises. Vahel tundub inimesele, et ta on kui kübeke, kes läheb tuules lendu – tal ei ole pidet ega paika. Pole paika ega pidet, sest oma koht on vastu võtmata. Teisal tundub talle, et ta võib teha kõike seda, mida ta tahab ja vaid välja mõtleb. Saab ja teeb ning maksab. Süsteemi piirid ja kooskõlastus.

Kuigi tundub, et seda, kes läheb, ei ole enam olemas, siis see ei pea paika - see, kes läheb, jääb olema. Süsteem korrastub, et energia saaks vabalt voolata – sellelt, kes oli, sellele, kes on – sellelt, kes on, sellele, kes on – sellelt, kes on, sellele, kes saab olema. See, kes oli oma elu elades ees või kõrval – teeb oma sammu ajas ja asub seisma elava seljataha – oma kohale. Inimene enam ei näe teda, kuid ta teab – olnu on olevana olemas energeetilise joonise peal.


Marianne

22.04.2023.a

Kommentaare ei ole: