neljapäev, 3. oktoober 2019

Kes on Sinu vaenlane




Ajal, mil tee on alles alguses ja oma oskusi tuleb tundma õppida

Muidugi, Sina tead, kes on Sinu vaenlane – see on see, kes on Sinu vastu, kes on teel ees ja segab, kes kiusab ega lase Sinul saada seda, mida soovid.

Kohas, kus Sina ei saa läbi iseenda sellist tulemust, mida Sa soovid, see tähendab, et Sa ei suuda, sest ei oska perfektselt seda luua, Sa küll tahaksid, kuid see ei tule välja ja nii tunned end saamatu ja äpardununa. Sina tead, et ometi Sa pead suutma, sest keegi kusagil ootab või kontrollib Sinu poolt tehtava tulemust. Sa koged, et Sinu parim Mina ei ole see Mina, millega oled nõus leppima – Sina ei taha enda tehtut näha, sest see osutab Sulle Sinu oskamatust ja järelikult ebaõnnestumist.

Sa tunned, et Sina ei suuda ennast häälestada selliselt, et jõuaksid soovitud tulemuseni. Sinus on hirm, et Sina ei saagi kunagi teist tulemust – kui Sina täna ebaõnnestud, siis, kuidas saad Sa kindel olla, et Sina homme õnnestud.

Sina ei taha teha seda, mis Sinul välja ei tule, sest tulemuse nägemine ei loo Sinus positiivsust. Sa tunned, et pead leidma enese seest jõudu, et vaadata iseenda poolt tehtule otsa ja leppida sellega, et see ongi täna Sinu parim. Kuid Sa ei taha seda teha, sest see ei meeldi Sulle, Sina ise ei valiks seda endale, kui see oleks võimalik. Sa protestid mõistmise vastu, et mitte keegi teine ei tule ega muuda tulemust – Sinu elu. Pettumusest üle saamiseks vajad Sa jõudu ja selleks on Sinul vaja vaenlast.

Kohas, kus Sina ei taha võtta iseennast vastu – Sina ei taha vaadata, et näha iseennast ebaõnnestumas – vajad Sa vaenlast. Sina ise nimetad vaenlaseks selle, kelle vastu saad Sina ise olla kohas, kus Sina ei saa seda, mida vajad – positiivset tulemust. Sinul on vaja vaenlast, kui koged, et Sinust endast ei piisa, et anda endale vajaminev tulemus. Vaenlaseks saab see, kes ootab või nõuab, et annaksid ise endale vajamineva – astuksid ise ka siis, kui Sina tead, et tulemus osutub kesiseks. Vaenlane on see, kelle vastu saad, sest Sul on selleks õigus, kasvatada viha, et leida jõudu olla iseendana iseenda reaalsuses. 

Sina ei taha ebaõnnestuda, sest usud, et tehtu tulemuse järgi saad Sa hinnangu, kui pitseri, mis jääb Sinuga – Sinu väärtus seisneb tulemuse väärtuses. Vajad vaenlast selleks, et saada olla kellegi vastu ja peale vihane ning anda nii endale jõudu seista vastmisi oma ebaõnnestumistega kohas, kus Sinu poolt tehtava tulemus on hinnatav kirteeriumitega, kas oled väärtuslik või mitte. Kuidas edasi elada enda sees, kui peaksid ennast iseenda vaenlaseks ja selleks, et seda vältida suunad oma tähelepanu endast välja ja otsid sealt vaenlase, kelle vastu olla.


Marianne

03.10.2019.a

Kommentaare ei ole: