esmaspäev, 3. juuni 2019

Sina ja Mina lood XIV - Hirm on armastuse kaotus





See on nii inimlik, et inimese sees on peidus erinevad hirmud, mis sunnivad teda astuma, olema või reageerima sellisena, millisena ta ennast vabana tundes, iial ei valiks olla. Kui inimese sees on hirm kaotada enese olemas olemiseks oluline miski, siis kardab ta kaotada suhteid, mille kaudu see miski tema elus olemas on. Inimene loob endast kuvandi, kui uue enese, keda ta suhtes olles mängima hakkab. Sellel nö uuel temal on, päris temast, erinevad küljed ja omadused – need on need, mida ta arvab olevat olulised, et suhe säiliks – ta mängib sellist inimest, millisena ta arvab, et ta peab olema. Ta paneb enese ootele, varjude sisse peitu ning astub iseendana välja alles ja ainult siis, kui ta teab, et nüüd on tal vabadus olla tema ise. Kui selle inimese käitumist ja olemist tõsiselt jälgida, siis saab öelda, et ta teeskleb, suhtes olles, oma elu elamist.

Kui suhtest on saanud seotud kohustus, mida tuleb kanda, siis soovib inimene iseendale, iseendana olemas olemiseks, rahu ja vabadust. Sellises suhtes muutub üsna tavaliseks hirmu külvamise muster. See on soov, teisest üle olles, panna teine enese ees hirmu tundma, sest kui teine tunneb hirmu, siis ta ei ole enam ärritavalt rahulolevana vaba oma elu elama. See, kelle elu on seotud kohustus ei ole oma eluga rahul, sest ta ei näe enese elus vabadust valida, kuidas oma elu elada. Inimene tunneb, et teine on oma olemisega tema teel ees ning takistab vabana kulgemist. Kui saavutada teise hirmu sisse paiskamine, siis on too sunnitud oma käitumist muutma, tõmbudes endasse, võtma vähem ruumi enda alla ning seega ei loo ta enam inimese silmade all pilti, mida vaadates saaks kogeda oma kaotuse suurust.

Sina ja Mina

Mina tahan, et Sina kardaksid Minu kaotamist, sest siis oleks Minul kindlus, et Sulle on Minu olemas olemine oluline ja Mina võin ennast meie suhtes vabamalt tunda ning Mina võin olla Mina ise, kui Sina jääd Minuga. Kui Mina näen, et Sina oled oma olemas olemises vaba ja rahus oma eluga ning ei karda Minu kadumist oma elust, siis tunnen Mina hirmu, sest iseendana astudes ei pruugi Sina kaasa astuda, kuna vabana elamine tähendab vabana valimist. Mina tean, et Sina võid astuda, kui Sa nii valid, kuid Sina võid ka mitte astuda, kui Sa nii valid. Selles kohas kasvab Minu sees hirm ning ma ei julge olla Mina ise vaid looming, kes peaks suutma kasvatada Sinus soovi kogeda ja vajaduse omada Mind oma elus.

Minu sees on hirm vabaduse ees, sest Minu sees on hirm kaotada armastus. Kui Mina näen Sind oma elus vabana valimas või Sind, Sinu enese hirmudele reageerimas, siis Mina näen, et Sina valid olla iseenda jaoks ja pärast, sest Sina soovid oma ellu rahu ja vabadust luua. Mina näen, et ikka ja jälle oled Sina, Sulle oluliste inimeste nimekirjas, esimesel kohal. Seda nähes võtan Mina endasse uskumuse, et Sina Mind ei armasta, sest Mina ei ole oluline, järelikult Mina ei ole vajalik, sest Sina ei karda Mind kaotada - seega olen Mina VABA, olema vabana, oma elus.

Kui sidemes ei näi enam vabadust olevat, sest meid seovad kohustused, mis piiravad vabana olemist, siis kaob Minu seest veendumus, et saan igal uuel hetkel, Minust lähtuvalt, uuesti valida. Minule tundub, et järjest enam teen oma valikuid Sinu jaoks ja pärast, sest olen kohustatud seda tegema. Iseendana vaba olemine tundub võimatuna näiv valik olevat ja nii võtan Mina isiklikult, kui näen, kuidas Sina Minu kõrval näid vaba ja õnnelik olevat. Mina ise olen endale öelnud, et suhe on selline side, kus Mina tulen peale teisi, sest Mulle näib, et Sinul tundub olevat õigus anda Minule ja võtta Minult ära vabadust.

Kui Minul ei ole seda, mida Mina vajan ning Mina ise ei anna endale seda, mida Mina tunnen ja tean end vajavat, siis vajan Mina viha jõudu, et oma elu elada. Viha kasvatan Ma Sind vaadates, sest Sinul näib olevat alles vabadus iseendana oma elu elada. Mina ei taha olla suhtes, kus Minu sees on hirm, et Sina valid ühise Meie sees esimesena iseenda, seistes nii iseenda eest ja jaoks. See on Minu enese Hirm, et Mina olen Armastuse kaotanud. Vabadus, mis asub sideme sees ei ole see vabadus, mis üksinda olles. Mina ei oska näha vabaduses Armastust, sest vaba olemine tähendab Sinust eraldi seismist, nähtvalt eraldi olemist kõigest sellest, mis loob Minu sees hirme ja ahistab, sest on kohustus. Minu sees on hirm - mis saab siis, kui Mina valin oma elus vabana olemise.

Kuidas saan Mina õppida, vabana olles, armastust kogema, kui sünnist saati olen seotud vastastikkuste kohustustega, mille sees ei paistnud, mitte kellelegi valiku vabadusi jäetud olevat. Need valikud, mille valin teel olles ei ole ka juhuslikud ega viimseni vabad, sest ka need on kokkulepitud kohtumised, AJA-ülesed sidemed, ülesandega kogedes õppida ja leida lahendusi, et vabana edasi astuda.

Kui Mina olen sidemest vaba, siis Minu jaoks ei ole sidet olemas, sest Mina ei tunne seotust. Mina tahan, et Sina tunneksid hirmu Minu kaotuse ees, sest siis Mina näen sidet ja tean, et see on olemas – nabanöör, mis tõmbub korralekutsuvalt pingule, kui üks pool suhtest liiga kaugele astub – see on Minu jaoks side, mis on nähtavalt siduv. Kui Ma nabanööri enam ei tunne, sest seda ei ole enam, siis see on Minu jaoks hirmutav kogemus vabana lendamisest, kus olen ainult Mina ise tiibadega oma elus vehkimas. Kus on selles hetkes Sinu armastus, kui Mina olen üksi oma hirmude sees. Minus on vajadus, et Sina oleksid Minu kõrval ja aitaksid Minul hirmudest läbi astuda – soovin, et me astuksime koos ja ma ei oleks suhte sees üksi.

Mina kaotasin armastuse, kui nabanööriga ühes kadus Mind ja ema ühendav side. Mina oskasin armastust vastu võtta füüsilisest seotusest, kuid Mina ei õppinud mõistma ja vastu võtma silmale nähtamatut armastust, sest Mina ei uskunud, et see suudab siduda Mind teise inimesega kokku ühte tugevasse sidemesse, sest Mina ei tundnud inimeste vahelist armastust ära, kui inimesed valisid vabana olles armastuse, ilma kohustusteta, õigusega vabaks jääda. Kui Sina Mind armastad, siis Sa tahad Minuga koos olla ja Minu kõrval seista. Kuidas Mina saan uskuda Sinu armastusse, kui Sind ei ole Minuga. Sina ei suuda Mind veenda, sest Sina ei tõesta oma armastust ning Mina jään hirmu tundma, sest sellisel juhul Mina ei ole kindel, et Minul on Sinu armastus ka homme olemas. Mina tahan Sind, Minule nähtavate ühendustega, enese külge siduda, kuid nii kaotame oma vabaduse ja jõuame seotud kohustuseni. Ma olen oma teel olles üsna palju kogenud, et kandes endas kohustust seotud olla, ei tähenda armastust ega armastamist, sest sellises suhtes saab inimestele olulisemaks anda endale valiku vabadus, keda armastada ja kellele jagada armastust.

Kui Mina tunnistan üles ja näitan välja, milline Mina olen, kas Sina, siis armastad päriselt Mind. Ehk on Sinul Minust lihtsalt kahju ja Sina nö halastusest seod end Minuga. Kuidas Mina tean, et Sina oled Minuga, sest soovid olla, mitte sellepärast, et pead kohustust tundes jääma. Sinu sõnad on kui suits, mis ei jää kestma, sest hajuvad ajas. Mina ei tea, kuidas Mina tunnen ära, et Sina armastad Mind – milline on see keel, milles ma tajun tõelist tunnet. Kui Sinu armastus kestabki ainult ühe silmapilgu, mis jääb järgmises hetkes Minule alles ...

Peata lahing, saada Valgus läbi Aja ja Ruumi teise Inimese südamesse, et tema julgeks avaneda. Võta Valgus enese südames vastu ja anna talle koht enese sees, et Sina julgeksid avaneda armastuse poole


Marianne

03.06.2019.a

SEOTUD LOOD

Mustrite muutmise keerulise kunsti avastamist vääriv sihtpunkt
https://marianneannemariblogi.blogspot.com/2017/03/mustrite-muutmise-keerulise-kunsti.html



Kommentaare ei ole: