teisipäev, 4. juuni 2019

Sinu ja Minu lugu XV – Üks ja ühine, olles Valgus Valgusest





Me ei usu armastuse olemas olemisse, sest me ei näe seda. Me ei saa armastust, kui nähtust, omada, säilitada lukkude taga, katsuda ega võtta kätte. Mina ei usu Sinu armastusse, sest Mina näen Sinu, iseendast lähtuvaid, nö isekaid samme. Mina ei mahu mitte kunagi Sinu sisse ära, et olla Sinuga Sinu sees ühes. Sinu kõrval olles jään Mina alati välja. Mina näen ja kogen füüsilist lähedust, kuulen leebeid sõnu, vaatan Sind ja tajun õrnu puudutusi – need on nähtavad ja jätavad jälgi – Minu sisse salvestuvad elusad pildid. See tunne, mida nimetame Armastuseks, kaob veel enne kui teda märgatagi jõuan, mis küllastumisest saab siin üldse rääkida. Miks Mina tahan või vajan Sinu armastust. Miks Minule ei piisa Minu enese omast. Miks Mina vajan, et Sinu sees kasvaksid Minu vastu tunded ja ühine armastus voolaks meie kahe vahel.

Kuidas näha armastust Sinu sõnade ja tegude taga, kui vahel käivad need pihta ja teevad haiget, kui Sind vaadates näen seda, mida Minul ei ole või Mina ei saa. Mina vajan Sinu armastust, kuid Mina ei taha Sind Sinuna, sest peale armastuse on Sinu sees ka palju enamat – Sina oled täis elavat inimest. Mina võtan, kui isekuse väljendust, Sinu soovi olla iseendaga. Kuidas saab Minu jaoks olla armastus see, kui Sina oled Maailmas olemas, kuid Sind ei ole Minuga. Kui Minul ei ole Sind, siis ei ole Minul ka Sinu armastust.

Minu sees on segadus, sest Mina tajun, et meie oleme Sinuga seotud, kuid me seisame nähtavalt eraldi. Mina tean, et me kuulume kokku, kuid meil on vaja jätta vahe teineteise vahele. Kõndides oma rajal ja võttes vastu oma väljakutsed Sina kasvad – see on Sinu kasvamise teekond. Minul inimesena ei ole kerge võtta vastu teadmist, et Sinu armastus Minu vastu algabki Sinu olemas olemisest ja oma teel kõndimisest ning väljendub selles, et Sina armastad iseennast – see on minu kasvamise teekond. Kui meie kaks oleme ühel ajal, ühes ajas, Maailma sees olemas, siis meil on võimalus valida, kas kohtume ja puudutame või jääb teadmine, et Sina oled seal, kus on Sinu tee ja Mina olen seal, kus on Minu tee. Kui Sinul ja Sinus on hästi, siis on ka Minu sees ja Minul parem, sest meie oleme ühe terviku osad.

Armastus on elusana hea olemise tunne, millel pole tegelikult nime vaja, sest see on olemas olemise vorm. Armastus on mõistmine, et Sinu tegude ja sõnade taga ning sees on peidus Sinu enese hirmud ja selleks, et Sina saaksid Maailmas püsima jääda on Sinul vaja oma hirmudele otsa vaadata. Sina ise tead, millal, kuhu, miks ja kuidas on Sinul õige aeg astuda. Seni, kuni oleme mõlemad Maailma sees olemas, oleme me teineteise jaoks ja pärast olemas, ka siis, kui me ei kohtu või teineteist äratundmata mööda kõnnime. Minul on oma osa Sinu teel ja Sinul oma osa Minu teel – see on Valgus – mida me, inimestena elades, nimetame armastuseks. Sina ja Mina oleme osa Valgusest ja mida rohkem me kasvame seda enam on Valgust Maailma sees valgustades ja toetades, mis iganes viisil on ülesanne seda teha, inimesi kõndimas oma teedel lähemale iseendale.

Mina, inimesena elades, tahan Sinu armastust tunda peopesal hoidmisena, tähelepanemist enese paituseks – see on Sinu Valgus, mis aitab kasvatada Valgust Minu sees. Ma seostan Valguse Sinuga ja Sinu lahkudes või eemal seistes tundub Minule, et Sina võtad Valguse ühes ja Minule jääb pimedus. Sina lähed ja seisad eraldi, et Mina saaksin õppida, kuidas Mina ise olen Valgus ja jagan Valgust Maailmale. Mina ei vaata Sinule järgi ega nuta, vaid vaatan, tänades Sind, enese sisse, sest Sina aitasid Minul näha seda, mis on Minu sees alati olnud ja alati olemas – see on Valgus, mis Alguse Allikalt iga Inimese sees kaasa on - see on see, mis on meis, Sinus ja Minus, üks ja ühine – see, mida omades oleme osad ühest tervikust – Valgus Valgusest.


Marianne

04.06.2019.a

SEOTUD LOOD

Sina ja Mina lood XII - Vabastav lause - "Minul on kahju"




Kommentaare ei ole: