neljapäev, 20. detsember 2018

Iga inimlapse sees on suur igatsus ja soov – suuta oma puudutusega muuta Maailma





Ust avades ja enese seest välja astudes kohtud Sa Maailmaga, sest te puutute kokku. Kõike, mis Sind ümbritseb võtad Sa vastu nii nagu see on, sest Sina astud Maailma sisse. Alguses mängid Sa sellega, mis Sinu ümber olemas on, mida ei ole selle mõtled ja lood Maailma – Sa lisad ja täiendad olemas olevat. Sinu tulek muutis Maailma, kuid Sina ise ei muuda, veel mitte.

Alguses koged, et kõik on nii nagu on, sest see on olemas, kuid siis avastad endas, kui Maailm muudab või muutub Sinu tahte peale, muutmise võime ja Sulle hakkab see mäng meeldima. Sa proovid, kuidas ja milliseks suudad Sa Maailma muuta. Kasvades koged, et ümbritsevad inimesed proovivad Sind kasvatamise nime all endale ja ühiskonnale sobivas suunas muuta – Sul ei lasta ega lubata alati olla selline nagu Sina valid olla. Sa hakkad end kaitsma, Sa õpid kasutama tundeid, et luua enesele sobiv Maailm.

Sa reageerid Maailma puudutustele proovides teda ise muuta või muutusi peatada. Tulemuste saavutamiseks kasutad Sa erinevaid tundeid, sest tunded on Sinu strateegiline lahendus oma eesmärkideni jõudmiseks. Sa proovid tunnetega mõjutades muuta väliskosmost, kuid seda tehes põrkud Sa teiste inimestega ja lood kaose enese sees, sest Sinu tunne elab ja võimutseb Sinu sisekosmoses ning seetõttu on Sul enese sees halb olla.

Kuid Sa otsid üha edasi, proovides ja katsetades, kuidas mõjutada Maailma enese ümber muutuma soovitud suunas ning tunded on Sinu energeetiline jõud, mille abil pead vajadusel lahinguid, et Maailm Sinu ümber oleks Sinule sobiv. Muster sünnib, kui Sa oled leidnud endas tunde, millega varem õnnestusid ja nüüd proovid seda uuesti kasutada, kuid see ei tööta enam. Mustri käivitumise tulemuseks on see, et tunne, mis on Sinu sees olemas, neelab Sind endasse. Tundeenergiat kasutades muudad Sa ennast tundeks, kuid Sa ei oska või ei suuda tunnet iseendast lahus hoida - Sa oled oma tundega samastunud ning just sellepärast on Sul eneses halb olla – Sina vajad igat oma tunnet, kuid Sa ei taha iga tunde sees olla.

Suuremaks kasvades kasvab Sinus vajadus muuta Maailma, et ümberkorraldada ja ehitada see enese jaoks turvaliseks paigaks. Sa otsid ja leiad vigu enesest ja Maailmast, näed seda, mida tahad parandad, sest soovid ennast ja Maailma muuta sobivalt sobituvateks. Muutumine ja muutmine ei ole Sulle enam mäng vaid tõsine töö, sest Sa pead tõestama enese õigust ja võimekust muuta Maailma enese näo järgi, kuid Sinu ümber on inimesed, kes soovivad seda sama ja nii te võitlete, peate teineteist läbi tunnete vaadates ja tundeid kasutades sõda – kes kaotab, kes jääb peale - te usute, et vaid võitja saab elada enesele meelepärases Maailmas. Sina valisid sõja oma tunnetega, kui kogesid, et Sa ei suutnud oma Maailma muutumist kontrollida – see on teadmine, millega Sa ei suuda leppida. Soov Maailma muuta on üha uuesti korratav katse see teadmine ümber lükata, et tõestada iseendale ja Maailmale oma võimu ja õigust saada see, mida tahad, siis kui seda vajad.

Sa võtad Maailma muutumist isiklikult, kui tunned ennast puudutatuna. Nähes teise inimese Maailma muutvat sammu koged tunnet, et Sina jäid mängust välja, kuid Sa soovid olla osaline ja tõestada, et ka Sina suudad Maailma muuta, sest Sa usud, et Sinul on see oskus olemas. Tunnistad ja tunnustad neid, kelle Maailma muutmise kunst Sulle meeldib. Vaatad mööda või laidad neid, kes ei meeldi, sest nad ei sobitu Sinuga või siis tunned kuis enda king pigistab, sest Sa ei tea, miks Sina nii ei oska. Usud, et kui Sa vaid valid astuda, siis muutub Maailm Sinu ümber nii nagu Sinu parim Mina seda luua oskab. Kuid Sa sõdid Maailma muutumise vastu, kui see tulemus ei meeldi Sulle. Sa usud, et kui Sina suudad panna Maailm muutuma, siis Sina ei pea ennast muutma. Sa ei taha lubada Maailmal olla see, kes ta on, sest tahad teda kontrollida. Sa tahad tuua enese sisse rahu muutes Maailma, sest kui väliskosmoses on lõpuks kõik korras ja seal poole enam midagi ega kedagi muuta, siis saad Sina enda sees iseendana rahu.

Sinu sees on soov muuta Maailma nii, et see oleks tõeliselt nähtav ja tajutav, olles nii tõestuseks, et Sinu tulek oli ja on kingituseks, sest Sina oled väärtuslikuna väärtus kõigi jaoks. Sa soovid, et Sa ei oleks pisike nähtamatu mutter vaid eristudes eriliselt särav täht – igatsed olla see, kelleta Maailm jääks seisma, aga Sina suuda ja oskad päästa hetke.

Sa said haiget ja kasutasid tundeid, kui astudes ei suutnud Sa Maailma muuta – uks ei avanenud seal, kuhu Sa astusid ja nii põrkusid Sa vastu seina, millega kohtusid. Kuid oma jonnis tahad Sa ikkagi ust sinna, kuhu astusid. Sa ei taha ennast muuta ega uut suunda otsida, sest Maailm oli see, kes pidi peatudes Sinule ruumi tegema või muutudes eest ära astuma. Maailm oli endiselt Sinu ümber, kuid Sa tundsid end väljajäetuna, sest ust ei olnud – Sina ei pääsenud sisse ega mahtunud vahele. Sa kogesid, et Sina ei suuda peatada Maailma muutumist ega dikteerida, kuhu või kuidas ta peab muutuma - Sinu tahtest ei sõltunud Maailma valikud.

Sa tunned rahulolu oma olemas olemise üle kui koged, et suudad ja oskad Maailma muuta. Kui oskad seda teha sisekosmoses, siis leiad oma tee ka väliskosmoses üles. Kui valid, et muutuma peab Maailm, siis jääd otsima erinevaid lahendusi astudes tunnete lahingutesse, et suuta sundida Maailma muutuma. Nii on Sinus tahe lõhkuda vana, et ehitada uus juba muudetud Maailm, mis on Sinu enese järgi tehtud, sest siis omad Sa kontrolli tema üle ja Sul on selle sees hea olla – Sul on koht, kus Sinu nägu ja tõde on tõesemad ja õigemad ning seal saad Sa olla Sina ise ja seal usud, et suudad seda Maailma paigal hoida või muuta enesele sobivas suunas.

Sa otsid Maailmas oma kohta, kuhu kuuluda, et olla osa. Sa vajad kohta, millest saaks Sinu pidepunkt, et hoida ennast kinni. Sa tahad erinevate Maailmade sisse ja vahele kuuluda, et püsida turvalises paigas, sest sees olles suudad kontrollida Maailmu. Sa kardad kaotada kontrolli, sest siis kukuksid ja kaoksid olematusesse lahustudes. Pidepunkt on Sulle kinnitus, et oled olemas, sest Sa kardad olla nähtamatu ja ära kaduda, sest kui teised inimesed ei näe Sind ja Sinu puudutus ei muuda neid, siis Sind ei olegi nagu olemas olnud. Maailma muutev puudutus on Sulle endale tõestuseks, et oled olnud ja kõndinud.

Sa kardad, et kui oled nähtamatu, siis ei suuda Sa Maailma oma puudutusega muuta ja nii jääb Sul täitmata ülesanne, miks Sina siia aega ja kohta sündisid. Sa tahad kontrolli Maailma üle, et suuta muuta Maailma, sest nii arvad Sa end täitvat oma osa, kuid Maailmaga kokkupõrgates sünnivad Sinu sees tunded, et Sina vaataksid enese sisse ja leiaksid seal tee iseendani üles. Sina sündisid siia Maailma, et endasse vaadates ennast muuta ning see ongi Sinu ülesanne siin ja praegu.

Kui samm läheb sassi, sest rütm kaob ning liikumine muutub takistustega võitlemiseks, siis soovid lõhkuda raamid ja reeglid, et luua läbi uue alguse endale koht, kus oleks vabadus ja sünergia ümbritseva ning enese vahel – Sinus on soov olla osa, mis liigub tervikus kaoseid loomata. Sa soovid astuda külmast ja varjudest välja ning kogeda tervitusena Maailma vastust, kui tajud, et Sa oled olnud oodatud, sest nüüd oled Sa kohal valguse ja soojuse sees. Muutmine on üks mäng, mille käigus Sul ei ole vaja muuta Maailma, vaid otsida üles võimalus, kuidas luua sinna juurde seda, mida veel ei ole – paremat ja enamat. Leia eneses üles vabadus ja luba endal kontrolli haaramata Maailmas vabalt voolata, lastes iseendal ja teistel olla sellistena nagu te olete. Tea, et Sinu pidepunkt, millest saad hoida, asub Sinu enese sees. Lase Maailmal ja enesel muutuda – see on aeg, milles liigute teineteise kõrval, koos hingates ja astudes.


Marianne

20.12.2018.a

Kommentaare ei ole: