kolmapäev, 19. detsember 2018

Sa vajad igat oma tunnet, kuid Sa ei taha iga tunde sees olla





Sina ise käivitad oma tunde ja Sina ise lased ta vabaks. Seni kuni Sa veenad või kohustad ennast, et Sina pead tundega leppima, ta unustama või peitma ei kao ükski tunne. Sina ise valid, kas tunne jääb Sinu sisse või astud Sina temast välja. Seni kuni hoiad tundest kinni tegeledes tema olemas olemisega püsib ta kindlalt paigas, kuid kui otsustad temast lahti lasta, sest Sinul ei ole teda enam vaja, siis lubad tal minna.

Sa vajad tunnet, kui oled jätkuvalt kohas, kus pead toime tulema sellega, et ei saanud seda, mida just selles kohas vajasid – Sa tahtsid ise muuta või peatada Maailma. Tunne on Sinu strateegia, kuidas selles olukorras toime tulla. Tunnet kasutades ei lase Sa lahti oma õigusest sellele, mida vajasid – see on Sinu tõde, mille nimel pead võitlust Maailmaga – Sina tahad, sest Sa vajad, et oleks nii nagu Sina seda soovid mitte teisiti. Sina näed Maailma nii, et kui lased oma soovist lahti, siis saab keegi teine selle, mida tema tahtis, aga Sina jääd ilma. Sa võitled oma võimu nimel, sest see, kes on tugevam ja kelle tahtmine jääb peale on võitnud – see pead olema Sina, sest Sina oled iseendale kõige olulisem.

Sa tõmbad selge piiri iseenda ja Maailma vahele, et üks pool jääb Maailmale, aga teine, Sinu koht, kuulub Sulle. Maailmaga Sa enda oma ei jaga, Sa tegeled teie vahelise piiri hoidmise ja kaitsmisega. Kui Sa hoiad piiri enese ja Maailma vahel, siis arvad, et Maailma muutumine ei puuduta enam Sind, sest Sina oled tema seest väljas. Kui Sa ei tule oma tundega toime, siis tundub ainus võimalus olevat teine inimene oma elust kustutada, kuid see ei ole tihti võimalik. Siis Sa valid, et eirad teda, et muuta ta enese jaoks nähtamatuks. Piir ja nähtamatus on vahendid, et seista eraldi, sest koos ühes kohas ja ajas olemisega ei tule Sa toime. Sa pead teist jälgima, et näha, mida ta teeb. Selles kohas, kus Sina seisad olete te vastandid, sest kui teine tunneb end hästi, siis Sina koged tundes olemist ja Sul ei ole hea olla, sest Sina hoiad veelgi kõvemini oma tundest kinni, kuna vajad tema toetust ja plaani, et toime tulla, kuid kui teine kannatab, siis lubad enesele õiguse end hästi tunda, sest usud, et Sinu lahendus töötab.

Sa näed, et teise inimese Maailm muutub jätkuvalt ja Sulle tundub, et tema suudab seda muutust kontrollida endale vajalikul moel, sest Sa näed, et temal on hea iseendana olemas olla, aga Sina oled oma tunde sees vangis ja tunned end jätkuvalt halvasti. Sa ei mõista, miks teine inimene saab ja oskab, aga Sina jääd taas ilma ja siis solvud Sa terve Maailma peale.

Sa ei võta vihma ega päikest isiklikult, sest nad tulevad, on ja lähevad, kuid teist inimest võtad küll, sest Sa tead, et ta võib teisti teha, kuid ta vaid valiks nii. Seda teadmist võtad isiklikult, sest Sind puudutab kui ta ei tee ega vali Sinu heaolust lähtuvalt - Sinuga arvestades ja just see puudutabki Sind, sest Sa tunned, et tema valik jätab Sind millestki ilma ning selle puudutuse peale lähed tasakaalust välja, sest Sa ei oodanud sellist valikut ning nüüd pead ise olema või tegema, midagi sellist, mida Sa ise endale ei valiks ega taha teha – Sa pead lahti laskma oma soovist saada see, mida vajasid, aga kuidas Sa siis saad selle. Usud, et kui Sina ei saa, siis saab teine – justkui oleks Maailmas ainult need kaks võimalust olemas.

Sa vajad oma tunnet seni kuni Sinul ei ole uut eesmärki, mis oleks olulisem kui enda õiguse tõestamine, sest kui Sina kontrollid olukorda, siis tuled toime muutuva Maailmaga. Sa soovid võimet muuta Maailma iseendale sobival moel ja ajal, sest Sinu sees on teadmine, millega Sina ei suuda leppida – kord oli hetk, mil Sina ei kontrollinud Maailma, sest Sa ei saanud seda, mida soovisid siis kui Sa vajasid seda. Sinu Maailm muutus läbi selle, et teine inimene ja tema vajadus tulid enne Sind ning Sina said enda oma hiljem või ei saanud üldse – Sa proovid seda teadmist üha uuesti kontrollides ümber lükata, et tõestada enesele ja Maailmale oma võimu, et saad selle, mida vajad, siis kui Sa seda tahad – Sa jonnid. Kuid Sina ei suuda peatada Maailma muutumist ega dikteerida, kuhu ja kuidas ta peaks muutuma, et Sinul selle sees hea oleks olla - Maailm astub omasoodu omal teel ikka edasi.

Tegelikult on Sinu sees suur igatsus ja soov muuta Maailma, teha ta nähtavalt paremaks paigaks läbi iseenda puudutuse ... kui vaid neid segavaid tundeid enese sees ja teel ees ei kasvaks ...


Marianne

19.12.2018.a



Kommentaare ei ole: