laupäev, 30. juuni 2018

Suures Rahus rahus elamine ja olemine - Meditatiivne rännak vol 30





Jalad vajumas sooja rannaliiva astud Sa täna kutsuvalt sinava mere poole. Vesi on täis helklevat päikesekulda. Lained rulluvad üksteise järel randa, murduvad kohinaga, kuid taanduvad vaikse sahinaga. Tuul puhub täna läänest ja on üsna tormakalt tugev, sasides ja sikutades Sind. Tuul on kui nõudlikud käed Sinu ümber, mis hoiavad Sind kindlalt, kui ta juhib tantsides Sinuga vabaduse tantsu siin selle mere kaldal. Kui astud, siis lükkab Sind tagasi, kui seisatud, siis tõmbab enese poole, kui taganed, siis keerutab nii, et lööd õrnalt kõikuma. Sina ja Sinuga kaasnev lehvib ja lendleb, sikutab külgetõmbejõu köidikuid, kui proovides taevalaotusesse lendu minna.

Päike on kuldselt soe. Tema soojuses sirutades Sa avaned, puhked õide palged pööratuna kollase ketta poole. Riided tunduvad liigsed, need on vaid tuulele mängimiseks. Sa võtad riided seljast, heidad need liivale ja seisad valguses käes nii nagu Sind siia ilma loodud on. Päike hoiab Sind soojas embuses, mis on kui rüü. Sinu alastus ei tundu Sulle hirmutav ega sunni varju või katet otsima. Sa kümbled päikesekiirtes, mis on kui sadade soojade pihkude paid mööda Sinu füüsilist puudutust ihkavat keha. Sa keerad end, tõstad käsi, et tajuda seda mõnusat puudutust kõikjal. Sa oled pikalt elanud kokkutõmbunult jahedas varjus, nüüd Sa avaned ja avardud, Sa oled elavana elamises.

Sa astud vee ja maa piirile. Vesi väreleb Sinu ümber. Sa vaatad oma varbaid, mis on küll Sinu omad, aga ometi asuvad kui teises maailmas. Säbrulised lained voolavad randa, haarates Sind oma embusesse, jättes taganedes Sind kannatamatult uut kohtumist ootama. Nende värskendav kallistus on nii meeldiv, et soovid üha uuesti selle kordust. Sa ihaled tunda, kuidas vee sametine armastus Sind oma embusesse haarab, kindlalt hoiab, seejärel vallatult narritades lahti laseb, et siis uuesti kokkusulavalt ühineda.

Maa Sinu jalge all vajub, sest lained uhuvad liiva rannale, lükates seda enda ees, tõstes üles, viies kaasa. Sina tõused ja vajud liiva ning vee vahelises liikumises. Sa liigutad oma varbaid liivases vees ja tunned, kuidas oled osa sellest mängust. Sa suled silmad ja oled osa loodusest. Sa ei lahustu tema sisse, kuid Sa liigud temaga kaasa. Sinu taltsutamatud juuksed lendlevad, käed liiguvad ühises tantsus tuulega. Päikese kuumas süleluses tunned end hoituna ja usaldad end avatuna hoida. Vesi värskendab ja jahutab, lained kallistavad Sind üha uuesti, maa vajub ja tõuseb koos Sinuga, Su varbad kaevuvad sügavamale liiva sisse ja Sina sukeldud üleni Suure Rahu keskmesse.

Sinu mõtted kaovad, nad ei vilksa ega sega Sind. Sa lihtsalt oled ilma aja ja piiranguteta. Sa oled kõiksuse kõikjal. Sina oled õhuna tuulevoogudes, mis lendlevad Maailmas. Sina oled soojus päikeses, nii elav ja valmis. Sina oled veepiisk ääretus ookeanis, kandes ühena kõike ja olles kõigega üks. Sina oled Maa, kes hingab sisse ja välja, oled mäed ja orud, lagendikud ja metsad, oled juured, mis ulatuvad pinna all kõikjale olles osa suurest süsteemist. Aeg voolab, Sa ei mõõda ega piira teda. Sina elad, voolad, hingad, juurdud. Sa oled siin ja seal. Sa oled kõikjal. Sina oled Suur Rahu.

Sa sirutad oma käsi, tõstad ühe jala veest välja ja libistad ta siis õrnalt mere embusesse tagasi. Sa teed sammu, teise ja kolmandagi usaldades end lainete siidisesse sülelusse. Sa lased neil end kanda, teie vaheline füüsiline kontakt on nii lembe, sulnilt hoidev, hurmavalt kallistav, lummavalt silitav. Sa oled ja liigud ühes Suure Veega.

Uuesti kaldal seistes kuivatab päike Sind oma suures süleluses, hoiab enda kaisus mahendades tuule jahutavat tormakust, kui ta Sind taaskohtumise rõõmus tantsule kutsub. Liivaterad haakuvad Sinu palja ihuga, kattes Sind rüüga, mis loob huvitavad mustrid päikesest kuldsel ihul. Sa seisad, ei pane tähele ega keskendu. Sa oled mõtlus. Sa oled olemine. Sa oled hingamine. Sa oled kõiksus. Siin lubadusi ei anta ega tõotusi pillata. Siin pole midagi leida ega kaotada. Siin ei ole, et oli enne või tuleb pärast. Siin on kõik selles ajas, on Sinu sees olemas – mis on väljas see on ka sees – Suures Rahus rahus elamine ja olemine.


Marianne
30.06.2018.a


Kommentaare ei ole: