esmaspäev, 27. november 2017

Lend Hingelinnuga aegade taha - Meditatiivne rännak vol 19




Täna kõnnid Sa rajal, mis viib Sind üle nurme, seejärel lookleb valendava kasesalu vahelt läbi, et siis, kivilt kivile hüpeldes, saaksid jõest üle minna. Rada viib Sind mäenõlvade vahele kõndima, tõustes üha kõrgemale, sinna, pilvedesse peitunud mäetipu poole. Sa kõnnid ja Sul on nii kerge olla, sest õhk, mida Sa hingad, on puhtamast puhtam ja õhulisest õhulisem. Kõik argine jääb seljataha, kõik segavad mõtted pudenevad teerajale, jääd ainult Sina ise, kõndima mööda teed.

Mäetippu jõudes, juhatab rada Sind kividele püstitatud tornini. See on iidne ehitis, milles aegade algusest saati on süüdatud märgutuld. Loitvat tuld on tehtud kodutee tähistamiseks. Sina tulid täna siia, et süüdata tuli ja lennata oma Hingelinnuga aegade taha.

Sa avad kriiksuva ukse ja sisened ämblikuvõrke täis ruumi – siin ei ole ammu keegi käinud. Toas on trepp, mida mööda kõndides jõuad ülemisele korrusele. Sa oled ruumis, mille keskel on põrandast laeni ulatuv latern. See on nii suur ja võimas, sest temast sündiva leegi valgus peab ulatuma kaugele, aastate taha.

Sa astud laterna juurde, paned oma peopesad vastu teda, sulged silmad ja lood oma mõttes pildi sellest, kuidas Sina lendad. Sinu kujutluses sünnib lugu, kuidas Sa tiibade sahinal, üle Sinu all laiuva Maa lendad – see on nii tõeline ja kogu kehas tuntav tunne. Ava nüüd oma silmad ja vaata, laternas põleb tuli, mille Sina süütasid. Valgus heidab ruumi kuldseid varje ja korraga, kui tuli väga suure leegiga põlema lahvatab, saab ühest varjust Sinu Hingelind. See on tema, kelle seljas Sa täna rännakule lähed.

Sa võtad Hingelinnul kaelast ja ronid tasakesi talle selga. Lind seab oma suled korda ja juba te lendategi. Tornis põlev tuli joonistab maapinnale kiire, mida mööda lennates jõuate sihtpunkti. Lend kestab natuke või vähe rohkem aega, kuid ühel hetkel olete te kohal, siis tuled Sa linnu seljast maha ja tänad teda ning palud oodata, et hiljem üheskoos tagasi lennata.

Sa astud paar sammu ja vaatad ümbrust, et näha, kuhu Sa jõudsid. Sinu lähedal on veekogu, milles Sa peegeldud. Sa näed, milline Sa oled. Vaata, kas Sa oled laps või täiskasvanu, oled Sa naine või mees. Vaata ja katsu oma keha ning riideid. Tunneta, mis tähendab olla Sina. Millest Sa mõtled. Räägi, et kuulata, kuidas Sa kõlad. Milline on Sinu hääl. Kõnni ja tunneta iseenda keha liikumises. Saa iseendaga tuttavaks.

Nüüd, kui Sa oled endaga tutvunud, siis vaata, eemalt algab rada, mis juhatab Sind selle aja ellu. Mine mööda teed, et näha, kuhu ta välja jõuab. Sa kõnnid, kui korraga leiad tee pealt ühe eseme, mille Sa ammusel ajal ära kaotasid. See oli Sulle väga oluline, tähtis ja kallis. Tol ammusel ajal olid Sa selle eseme sidunud iseendaga, peitnud sinna osakese oma hingest. Võta see ese nüüd kätte, hoia teda ning tuleta meelde temaga seotud lugu. Millest see ese Sulle räägib? Mis on see, mis Sinust sinna aega maha jäi? Nüüd oled Sa ta leidnud ja iseendale tagasi kinkinud. See on nüüd taas Sinuga, et anda Sulle tuge ja juhatust.

Võib olla ootab Sind rajal keegi, kes tahab midagi öelda. Kui nii, siis kuula ta ära. Võib olla on seal üks koht, mida Sa tahad külastada. Kui nii, siis mine ja viibi seal Sulle vajaliku aja. Kui tunned, et oled oma rännaku teinud ja see, mille järgi Sa läksid on nüüd Sinuga, siis keera ennast ümber ja mine mööda rada tagasi. Mine oma Hingelinnu juurde tagasi.

Hingelind ootab Sind mäetipus, kus asub samasugune torn, milles on samasugune latern, millest sündiv kiir näitab Sulle koduteed. Mine laterna juurde, aseta peopesad tema vastu ja loo taas endas pilt, kuidas Sa lendad tiibade sahinal üle Maa. Avades silmad, põleb laternas tuli. Mine ootava Hingelinnu juurde, roni tasakesi tema selga, et siis koduteed juhatava kiire valgel, tänasesse päeva lennata. Lend võtab natuke või vähe rohkem aega, kuid ühel hetkel te maandute esimese torni tipus. Laternasse on jäänud hõõguvad söed, mis heidavad veel väga väikseid varje. Täna oma Hingelindukoos tehtud rännaku eest. Tea, et Sa saad temaga vajadusel uuesti lennata, kuid nüüd kaob Hingelind varjudesse ja tuli hääbub.

Sa istud veel korraks ja tunnetad, mis see oli, mis Sinuga täna sündis. Kus oli see paik, kuhu te lendasite. Meenutad seda, milline Sa olid. Hoiad endas alles iseenda kingitust, seda kallist ja olulist osa, mis teeb Sind tervikuks, mis annab Sulle tuge ja juhatust tänasesse päeva. Kui Sa oled valmis, siis tõuse ja mine trepist alla, sulge enda järel uks ning alusta mäest laskumist. 


Marianne

27.11.2017.a

Kommentaare ei ole: