teisipäev, 7. november 2017

Eilse suletud uks ja tänase uued võtmed




Mu kallis sõber, miks Sa hoiad nii kramplikult eilse uksest veel kinni. Need valikud ja sammud, mis Sa oled juba teinud on ammu selja taha maha jäänud. Tänases päevas on see, mida enne pole veel olnud - uued uksed ja valikud, mis juhatavad Sind uuel moel uutele radadele. Siin, selles hetkes, on see, mis on just täna Sinu tee.

Jah, ma saan aru, Sa vajad tuttavat ja turvalist, millest hoida kinni, sest siis Sa juba tead, millega algab ja lõppeb lugu, sest siis ei pea Sa mõtlema, vaid saad oma olemises olla, soovides, et tuleks ometi õhtu ja see päev oleks juba möödas.

Päevad on erinevad, kuid Sina soovid nad ühesugusteks vormida. Miks? Kas Sinus on hirm, et oled kui tuulelipp, mis keerab ja pöörab tuulega kaasa, kuid ei näita ühte ja ainsat suunda – teed, mida mööda saaksid  minna. Kas kardad, et tuul viib Sind kaasa, kui tõstad jalad maa küljest lahti, et lähed, omamata tiibu, laperdades lendu. Kuidas Sa tead, et nii juhtub? Kuidas Sa tead, et Sinul pole tiibu, mis kannavad ja taju, mis näitaks tänases teed?

Jah, ma mõistan, et Sa oled proovinud korra, paar või vahest rohkemgi, kuid Sulle tundus, et Sa ei õnnestunud, ei osanud, ei suutnud või ei jaksanud. Kindlam tundub lohistada tuttavat eilset, kui langevarju kaasas, et kui läheb vaja, siis on käepärast võtta, et ehk kaitseb vihma ja tuule eest ning annab sooja - on turvaline ja lohutav, miski, mis on juba leitud ja on oma, kuid see langevari on eilne lahendus.

Kui Sa tead, et täna pole eile, siis Sa ju mõistad, et siin on olemas uued lahendused ja võimalused. Kuidas ma tean? Ma tean kindlalt, et Sina ei ole enam see, kes Sa olid eile ja seega on täna uuel Sinul, uued võtmed avada ja sulgeda uksi. Otsida, leida, valida, hoida kinni või lasta lahti. Täna on kõik õige, sest täna on taas kõik võimalik, uuel moel ja viisil.


Marianne

07.11.2017.a

Kommentaare ei ole: