neljapäev, 9. november 2017

Päikeseline Maailm Sinu sees - meditatiivne rännak vol 18




Sa oled tänaseks oma tubased toimetused lõpetanud ja oled otsustanud astuda argipäeva üksluisusest kui tuhmunud värvide seest välja. Sa avad ukse ja teed oma esimese sammu, otse päikesepaistesse. Sind ümbritseb soojus ja valgus, Sa tunned, et nüüd Sa elad. Sa kõnnid randa, kus ootab Sind üks kivi, mis asub kohe vee ja kalda piiril. Kivi on suur kui voodi, ta on päikesest soe ja tundub käe all lausa pehmena. Sa astud kivile ja end vabaks lastes ning mugavalt tundes, libistad end tasakesi selili. Päikesekiired paitavad Sinu keha ja Sa lõdvestud.

Sa vaatad päikesesse ja sulged seejärel oma silmad. Päike paistab ikka Sinu silmade ees, algul tundub, et neid on kaks, kuid siis sulanduvad nad ühte ja nüüd paistab Sinu sees päike, kes järgnes Sinule ja on Sinuga Sinu sees. Päike, kes tõi endaga valguse ja soojuse kaasa on kui varahommikune päikesetõus, mis hetkeks toob endaga karguse ja värskuse. Sa paned oma käed hoidvalt enese ümber, ühteaegu nii iseennast kallistades, kui ka sooja andes ning hoides. Päike tõuseb aina kõrgemale ja Sinu sees läheb soojemaks, sest päikesekiired ulatuvad iga hetkega üha sügavamale ja kaugemale Sinu sisse.

Sinu keha, mis on olnud jahedusest krampis ja kange, liigutab end, avardub ja avaneb. Veri, mis soojeneb ja pääseb kiiremini voolama, viib soojust kõikjale kuhu ta kandub. Koos soojusega liigub eluenergia, mis äratab Sind üles. Sa tunned, kuidas külmetanud varbad ja sõrmed pulseerivad elust, mis veri nendeni on viinud, isegi Sinu jahe ninaots tunneb end soojenedes mõnusalt.

Sa oled kui lill, kes avaneb päikese soojuse ja valguse käes. Sinu õielehed kaarduvad ja avavad tee Sinu sisemusse, sinna, kus on Sinu kese – tuum, milles kasvab vili, mis nüüd Sinu sees voolavas eluenergias küpseb. Vili valmib otse Sinu silmade all ja Sa näed, et ta ei ole ainus, järjest on kasvamas uusi, mis oma aega oodates õigel ajal valmivad, siis kui Sina end avad ja lased päikesel enda sees paista. Vili on kingitus, see on Sinu täitunud soov, mille Sa kunagi ammu soovisid ja seejärel unustasid. Võta ta endale kätte ja maitse teda, milline hõrgutav suutäis, milline võrratu aroom ja maitse. Nüüd Sa tead, et Sinu soovid täituvad, kui Sa annad oma viljadele võimaluse küpseda. Sinu sees on elu, mis täites Sinu soove, kasvatab päikese paistel vilju kui imelisemaid imesid.

Sinu meeleolud ja tujud on kui ilm Sinu sees. Lubades endale tundeid, lubad Sa endale elu. Kõik võib olla ja vahelduda – see loob Sind, kuid hoia meeles, et päike oma soojuse ja valgusega on eluallikas. Päeval, mil päike õues ei paista, saad Sina oma silmad sulgeda ja olla iseenda päikeselises maailmas, kohas, kus Sinul on soe, turvaline ja mõnus. Kohas, kus Sina päikese soojuses ja valguses avanedes avardud ja elad oma eluallikast voolavas energias.


Marianne

09.11.2017.a

Kommentaare ei ole: