pühapäev, 16. veebruar 2020

Kui oli olemas vähem





On päevi, kus külmkapis on järelejäänud lõpud, millestki sellest, mis varem oli lõuna või õhtusöök. On olemas justkui kõike ja tegelikult ei midagi, sest seda, millest jätkub ühele, ei saa jagada kolmele. On päevi, kus lahenduseks saab sobivatena tunduvate asjade ühte panemine ja sinna teise ning kolmanda lisamine – luues ühisest suurem kogus, millest jätkuks kolmele.

Tänaseks on maitseainete lisamisest saanud katseeksitus meetod – kõike võin ja saan lisada, kuid ma ei tea kunagi täpselt, kuidas kõik kokku kõlab, sest mina ise ei söö teistele tehtut ja tihti ei proovi ka – juhus juhatab tulemust.

Täna oli päev, kus kõik see, mis oli eraldi söödav, lõi kokku jama, mis maitses ketšupiga timmitult nii enam vähem, kuid lisa tahtma ei meelitanud ja mõte uuesti söömisest kutsus nooremas protesti esile. Suuremad kinnitasid viisakalt, et kui midagi teist ei ole, siis õhtul võetakse ja süüakse, sest see on olemas - kogu lugu ju sellest algaski, et oli olemas ...

Minul oli ja on valik – kui ise tegin ega söö, siis ei pea ka teised sööma seda, mida nemad iseendale ei valiks, kui on valida. Lõppude lõpp läks lõpuks koerale, kelle arvamus jäi saamata, kuid saba lehvis ja saadu kadus kausist. Õhtuks tegin lehttaignapirukaid mitmes variandis ja need kiideti heaks – kadusid kiirelt taldrikult, sest lõuna oli olnud kesine.


Marianne

16.02.2020.a


Kommentaare ei ole: