esmaspäev, 28. jaanuar 2019

Miks Facebook vahel hammustab





Kas Sa tead, et FB loob Sinu jaoks Maailma, milles käies tunned, et kontrollid seda enesele sobival moel – logid sisse ja välja, jagad seda, mida õigeks pead ja saad kätte kogu info, mida soovid saada, näed siia ja sinna poole ekvaatorit ning ulatud vaatama ja oma arvamust kirjutama kohe, kui tahad. Selles ülemaailmses, kuid piiratud Maailmas kehtivad oma reeglid – Sa jälgid pidevalt voogu, et teiste postitusi laikide ja kommentaaridega tähistada, sest usud, et siis jälgitakse ja laigitakse Sindki - Sa vajad suhtlust.

Kuid Sinu kontroll on ainult näiline ning sellepärast Sa tunnedki ennast vahel FB-s olles halvasti, sest tegelikult ei kontrolli Sina selle Maailma tulemust, aga märkamatult oled Sa omaks võtnud käsu „Mina pean ... !” - sest Sulle tundub, et Sinul puudub vabadus teisiti valida, sest siis Sa jääksid välja ja kõrvale, kui ei tee nii nagu reeglid ette näevad. Sul on hirm olla FB-s üksi, ilma jälgijate ja laikijateta, sest Sa usud, et siis oled nähtamatu. 

Tegelikult ei ole Sa selles suures nähtamatus Maailmas iial üksi, kusagil on ikka keegi, kes loeb ja vaatab seda, mida Sa tegid või kirja panid – Sina ei pruugi lihtsalt tagasisidet saada, aga just see ongi see, mida Sa ootad ja vajad – reaalset elulist kontakti. 


Marianne

28.01.2019.a

Kommentaare ei ole: