kolmapäev, 23. jaanuar 2019

Kas tõesti enesehaletsus või on see leebe lohutus





Sinu elus on kohad, kus Sa tunned, et Sul on endast väga kahju. Selles kohas reageerid Sa tundega, millest arvad endal abi olevat – oled kurb, vihane, lohutamatu, ängistunud jne. Selles kohas Sa, kas tõmbud endasse või voolad välja. Selles kohas seistes mõistad oma õppetunni hinna suurust, Sa tajud, mida see Sinu jaoks maksma läks või läheb.

See on koht, kus Sinu Hing ütleb Sulle - Peatu, Sa vajad lohutust -see on hetk, kus Sinul tuleb olla ja ennast hoides lasta pingel lahtuda. Kuid Sina usud selles kohas, et endast kahju olemine tähendab enesehaletsust ja see ei ole Sinu tee, vaid nõrkade tunnus ning selleks, et iseendale ja Maailmale tõestada oma tugevust, ütled Sa endale – Mina pean! ja asud võitlema iseenda nimel iseenda vastu, kuid nii tehes ei luba Sa endale lohutust, Sa keelad selle ära.

Hing Sinu sees on Sinuga üks, luba tal ennast hoida. Hing teab Sinu õppetunni suurust ja hinda – kogemuse valu ja võlu. Pane päriselt või mõttes käed enese ümber ja luba endal olla. Tunne ja tunneta seda, mis Sinus on ja milline Sa oled, ole lihtsalt olemas. Algul oled Sa tõrksalt kaitsev ehk isegi jonnid, sest tahad suuta tugev olla – Sa tunned end üksinda olevat – Sina pead, sest Sa usud, et teisiti ei ole võimalik. Sa lähed jõuga Maailma ja enese vastu, et edasi astuda.

Tasapisi Sa rahuned, meeled tasanduvad, keha lõdveneb soojenedes ja Sa usaldad avaneda, et lohutus vastu võtta. Sa lähed talle vastu, liikudes seest välja ja viid lohutuse väljast sisse, kõige sügavamasse kohta endas – viid valgust oma Hingele. Sinus on teadmine, et Sa ei ole üksi – Sina oled iseendana iseendas. Sinu keha hingab välja, pinge lahtub. Keha tänab Sind, et võtsid hetke ja lubasid endal olla sundimata ja lõhkumata ennast – hoides leebes lohutuse ja armastuse paituses. Kui pisarad voolavad, siis luba neil tulla, see on Sinu enese kergendus, et Sa kuulasid ja mõistsid ennast.

Mina pean! on Sinu vastuseis kohas, kus sa ei luba endal tunnistada, et Sa pole nõrk vaid Sa vajad lohutust, sest Sinu kehas on pinge, mis läbi tunnete otsib väljapääsu. Ühe õppetunni hind on see, mida Sina saadud kogemuse eest maksad. Kas see on valu või võlu, mis Sinu osaks sai? Kas see tähendab, millegi ära andmist/ ilma jäämist, millest Sa ei suuda loobuda või kingitust, mille võtad tänuga vastu. Lohutus on luba olnul minna, sest Sina ei vaja teda enam – ta juba oli.

Õppetunni hind on see, mille Sa maksid, et jõuda sinna, kus Sa oled sellisena nagu Sa oled, kõige sellega, mis Sinus ja Sinuga olemas on. Sa mõistad vahetuse tähendust – selleks, et siiani jõuda tuli Sul, midagi ära anda – Sinu and on kingitus, mille saad ära anda ise alles jäädes ja see, mille Sa vastu saad on VÕTI, mis avab uue ukse – sulgedes ühe ukse avasid Sa teise – Sa sulgesid mineviku avades olevikus ukse tulevikku.


Marianne

23.01.2019.a



Kommentaare ei ole: