neljapäev, 7. november 2019

Hinged mängivad Inimestena inimestega malet





Kui Sina alles eneses ja Maailmas kahtled ning ennast ei kuule ja valikud tunduvad valed, võimatud või olematud, siis ühele hetkel kaovad nähtamatuks teised teed ja alles jääb vaid see, mida mööda astuda tuleb ...

Kas Sina tead, miks Sa vahel sõdid vastu, protestid, viha tõstad ja tujukuse valla päästad – Sina tead tegelikult seda, mida Sina veel ei tea. Sinu tee on juba laotunud ja Sina tead, et Sina astud vastu oma järgmisele hetkele – kuid Sina ei taha. Kuidas saab vabast tahtest minna teele, kus ees seisvad katsed – kas ja kuidas oled Sina oma elatud ajast mõistnud – Hinged mängivad Inimestena inimestega malet – see, mis ootab Sind ees, see tuleb.

Sinu sees on olemas teadmine, sest Hinged on oma kokkuleppe teinud. Malendid on paigast liikunud, sest mäng on juba alanud. Käigud on tehtud ja peegliga kohtumine seisab ees – Sinu järgmine samm viib teid kokku. Hinged mängivad malet – see on Sinu järgmine valik, kuidas ja millal Sina astud. Kas Sa lähed lahingusse ja võitled oma tunnete nimel? Kas pead plaani, kuidas mööda pääsedes nähtamatuks jääda? Kas valmistud ja planeerid strateegia, et saada endale see, mida Sina tahad? Kas Sina julged astuda, teades, et teed olevas hetkes parima võimaliku ja see hetk ei kesta terve igaviku, sest on järgmise silmapilguga läbi – uus käik, uus samm, muudatus laual, muutus Sinu elus ja sees.

Male on reeglitega reguleeritud mäng, mille tulemus on hoolimata selle käigust ikka üks – mäng saab läbi – on kaotus – võit – viik – tasakaalutus või tasakaal, lihtsalt ja vabalt. Kui oleksid kaks, viis või seitse käiku tagasi teadnud seda, mida nüüd tead, siis ehk poleks Sa seda või teist üldse teinudki – Sina oleksid teisiti valinud. See ongi selle mängu ilu ja võlu, et Sina ei tea seda, mida Sina tegelikult tead. Sina tead, et see, mis Sinu osaks saab, see tuleb, on ja läheb. Sina tahad võita, oma elu elades võita. Kuidas saad Sa seda teha, kui näilisus on kõige selle nimi. 

Sinu elu on kui kaalud, sest ühe külje üles kaalununa oled Sa teises alla vajunud. Sa näed taevast, ulatud tähtede ja kuuni, tõused kikivarvule ja vajud alla – kiigud peadpööritavalt. Sinul on paha, sest oma elu elada on hirmus – Sina tahad vabaks saada. Tahad laua pealt ära. Tahad ise nuppe tõsta ja mängu juhtida, et kontrollida seda, mida nimetatakse Inimese Eluks Aja sees, kuid, siis Sa ju ei valiks seda, mida Sina ei taha. Mugavalt soojas ja turvas istudes Sa ei taha astuda, vaid olla. Ometi Sina tead, et  Sinu elul on eesmärk, sest Sinu teel on sihtmärk – Sinu poolt läbi kõnnitud lood viivad Sind edasi, lähemale algusele ja iseendale.

Kui Sa tunned, et mingil hetkel, mingis kohas on Sinus, hoolimata kõigest, sisemine soov teha just seda või teist, siis lase endal olla ja teha, sest tegelikult Sa tead seda, mida Sina veel ei tea. Sina tead seda, mis ootab Sind järgmis(t)e sammu(de) järel ees.


Marianne

07.11.2019.a



Kommentaare ei ole: