laupäev, 1. september 2018

Kas valid jamad oma ellu või lahenduse otsimise tee





Tunnetesse sukeldumine toob endaga kaasa jamad ja pinged, sest tunneme ja oleme tunde sees – elame läbi seda, mida teema meile tähendab, millest ilma jääme, mida kogeme, tegema peame või teha ei saa. Meil on tunne ja seega olemegi see tunne ning kogu meie Maailm on värvunud tunde värvi. Ühele tundele järgnevad teised tunded, sest meil on endast kahju ja siis oleme ohvrid, me oleme vihased ja vajame objekti, keda rünnata jne. See on pikk ja sügav sukeldumine, mis aitab meil oma aega veeta.

Mitte keegi ei päästa meid tunde seest, kui palju ka õnnetut nägu ei teeks või teisi sundida prooviks. Ujume oma tundes üksi ja vajume masendusse, depressiooni kurbusesse. Me võime ka koos teise inimesega tunnete sees ujuda – visata teineteise pihta sõnu ja sõita neil järjest uutesse tundelainetesse sisse, kuid nii kulutame iseenda aega, sest seisame paigal ega jõua kuhugi. Maandame energiat, kurname ja väsitame ennast seni kuni lihtsalt enam ei jaksa, seejärel virutame teise ees või enese järel ukse kinni – eraldades, eraldudes, vabanedes. Tänaseks aitab, mängime teinekord edasi.

Tegelikult on ju meie endi valik, kuidas valime, kas ujume tunde sisse, astume sealt välja või ei lähegi ujuma. Küsimus on: „Mida tahame oma tegevusega saavutada?” - kas aega võita, teist tegutsema panna, iseenda õigust taga ajada, ennast toetada jne, meil on olemas veel sadu erinevaid põhjuseid selle jaoks, et tundega kaasa minna. Meie ise peatame tunde, kui teeme endas selle otsuse, tabame hetke ja paneme tundele piduri peale, sest tunne on emotsioon, mille meie ise soovime ujuda.

Teadlikult teadvustades seisame kohas, kus oleme ja on see, mis meil olemas on ning sellest kohast asume teele hetkel, kui seda soovime. Mis on see, mida me tahame saada? Mida me saame ise teha, et saavutada see, mida meil vaja läheb? Mis on see, mida me saame ise endale anda? Mõttetu ja ennasthävitav on oodata, et teine inimene annaks, muutuks, teeks, oleks või ei oleks. Meil igal ühel on olemas kõik see, mis olemas on ja koos sellega läheme vastu uuele seiklusele, mis algab siis kui valime lahenduse otsimise tee.


Marianne


Soomemaal
01.09.2018.a

Kommentaare ei ole: