neljapäev, 18. oktoober 2018

Mees ja Naine tantsimas läbi aegade – Igatsus kohtuda teise Hingega, et kogeda puudutust – Meditatiivne rännak vol 36







Kui Mees üles ärkas, siis ta teadis, kus ja kes ta oma elus on. Mees oli unes pika teekonna läbi käinud – ta oli iseenda iseendas üles leidnud. Mees teadis, et ta on Mees, kui Universum, kellele kuulub Maailm. Mees seisis omal kohal ja oli iseendana olemas.

Mees tõusis ja läks. Ta kõndis mööda teed kuni jõudis kõrgele mäele, kust ta sai oma Maailma vaadata. Maailm oli nii suur ja avar, sest sinna mahtus kõike – orgusid, mägesid, jõgesid, järvi, puid, põõsaid, loomi ja linde. Mees seisis ja oli kõige selle sees – see oli tema Maailm. Mees korjas oksi ja tegi mäele suure lõkke, mis andis sooja ja valgust. Mees istus ja vaatas lõkketuld. Mees oli üksi, sest tema kõrval ei olnud kedagi, ka oma Maailmas ringi vaadates ei olnud ta kedagi näinud - kas ta ongi üksi ja üksinda?

Kui Naine üles ärkas, siis ta teadis, kes ja kus ta oma elus on. Naine oli unes pika tee maha kõndinud – ta oli iseenda iseendas üles leidnud. Naine teadis, et tema on Naine. Ta seisis oma kohal ja oli iseendana olemas.

Naine tõusis ja läks. Ta kõndis Maailmas kuni jõudis koseni. Ta istus kivile ja vaatas vetepeeglis endale otsa. Naine uuris, milline ta välja näeb, kui ta on sündinud siia Maailma Naisena. Naine leidis oma silmadest igatsuse – ta teadis, et temas on soov leida Mees, kellega tantsida ühes. Naine on Hinge väljendus Naisena, kuid Hing mäletab ka aegu, mil ta on olnud ja väljendunud Mehena ja seda Meest, kui osa iseendast, igatseb ja otsib Naine Maailmas ringi kõndides. Naine soovib tantsida ja olla üks selles hetkes, kui kaks inimest liuglevad ühes joonistades Elutantsu tantsides mustreid oma teedele.

Naine võttis end riidest lahti ja astus vette. Ta lasi veel üle oma keha voolata, veepuudutus ihul oli mõnusalt õrn ja pehme. Naine sulges oma silmad ja oli – nii hea oli olemas olla.

Naine astus veest välja, ta ei pannud enam riideid selga, sest ta ei vajanud neid enese katteks ega kaitseks. Kõik see, kes ja milline ta oli, oli ilus – Naine oli iseendana kaunis. Edasi kõndides voolas, viisi veeredes, laul tema huulilt. Naine tantsis, sest iga tema samm oli uus ja avastusi täis – Maailm oli imedest tulvil.

Mees kuulis Naist laulmas, ta tõusis ja kõndis mäelt alla. Mees läks Naisele vastu. Naine hiilgas kuldselt, mitte kunagi varem polnud ta nii ilus ja elus olnud kui täna, siin ja praegu, Mehega kohtudes. Mees ei olnud kunagi varem nii alasti Maailma ees seisnud – Mees oli oma mäelt alla tulnud, et kohtuda Naisega.

Mees hoidis oma Armastust peopesal – see on tuli, mis põleb heleda leegiga, kuid ta ei põleta ega kõrveta - Armastus valgustab ja soojendab. Mees kinkis oma Armastuse Naisele, see on võti, mis avab Maailma, mille Mees on hoidnud Naisele.

Naise sees on igatsus kohtuda Mehega, kuid seal on ka hirm, sest andes Mehele koha oma südames on ta kui habras klaas Mehe pihkude vahel ja Naine ei tea, kas Mees hoolib või kuidas ta hoiab teda. Läbi aegade on Naist jäetud keset tantsu üksinda seisma, tema kõrval ei ole olnud kedagi, kes püüaks ta kinni enne, kui tema süda kildudeks puruneb.

Naine vaatab Mehe silmadesse. Ta sukeldub sügavustesse. Naine teab, et on olnud enne ja tulevad pärast nende ühist aega kohad, kus on tunded ja pinnavirvendused, kuid see siin on hetk, kus ta on Mehega koos ja see on oluline. Naine on varem vaadanud pealispinda, väliseid jooni ja tegusid, kuid ta ei ole seni saanud Mehega kohtuda, sest Mees on end varju hoidnud. Täna, siin ja praegu on Mees ja Naine iseendina, ei ole katteid ega kaitseid, õrn haprus ja haavatavus on osutunud tugevuseks, sest Armastus põleb nende sees. Enam ei hõõgu söed kamina nurgas, olles südamesopis varjul, täna elavad Naine ja Mees Armastuse leegis, mis soojendab, värvib ja valgustab.

Naine võtab Mehe Armastuse oma pihkude vahele – see on suurim kink, mis ta kunagi saanud on. Naine vaatab Mehele otsa ja sukeldub tema silmade sügavusse, Naine ulatub Mehe südameni, ta näeb kõige salajasemat paika Mehe sees ja ta tunneb, et Mees on nii habras ja õrn – Mees on alasti Naise ees. Naine igatseb tunda, kuidas Mees puudutab teda sügavalt.

Naine, võttes Mehe Armastuse vastu, võtab vastu Mehe ja annab talle koha enese kõrval Mehe kingitud Maailma sees. Mees teab ja tunneb, et tema Armastus on hoitud, sest tal on koht Naise südames. Mees ulatub sügavale naise sisse, sest Naine ei kaitse ega varja ennast. Mees on oma puudutuses õrn, sest ta hoiab Naist, kes hoiab tema Armastust. Naine avab ja hoiab Meest endas, ta lubab Mehel tulla ja olla. Ühinemises on Hingede kohtumise hetk, sest Mees ja Naine kogevad ühes hurmavat Armastust ja joovastavat rõõmu, mis kasvab neis, kui nad kuulavad, vaatavad ja tantsivad koos nii, et puudutus suudab äratada ja vallandada laine, mis täidab neid üleni.

Ma näen Sind, sest ma vaatan Sinu silmadesse. Ma avan end, sest olen kohal ja olemas. Sinu puudutus leiab vastuse minu sees. Ma võtan Sind vastu, Sina täidad minu ja mina Sinu!”

Mees ja Naine tantsivad ühes ja neil ei ole vahet vahel, sest nad on üks. Mehe ja Naise Hinged on kohtunud ja nad koos Alguse Allikal, kohas kus kõik on üks.


Marianne


Soomemaal

18.10.2018.a

Kommentaare ei ole: