esmaspäev, 16. mai 2022

Enese vähendamine

 


See, mis väljendub, nt valuna, haigusena, kasvajana, ebakõlana, ühes keha pooles, on teise kehapoole lugu. Ühe poole otsus on teise täita. Kui vasakul väljendub valu, siis on see parema poole teema, kuid tegelikult vasaku otsus, mida parem peab täitma – tagajärjed jäävad enese kanda.

Kusagil enese ajas sai tehtud otsus – enese oma mina ära ei anna. Ei anna, sest see on oma. Seda on enesele vaja. Omale hoidmine on enesekaitse ja alalhoiu instinkt. Otsus sai tehtud ja seda tuli täita.

Inimese vasem kehapool on kanal, kust voolab energia sisse. Inimesest läbi minnes, voolab energia parema poole pealt välja. Otsuse – oma ära ei anna – tagajärg on see, et sisse ei tule. Sisse ei tule, sest OMA, mida välja ei anna, on ees. Energiavahetust ei toimu. Välja saab anda, kuid see sünnib enese arvelt.

Enesest saab anda, kuid andmine on ohverdamine – enese vähendamine. Vasem pool väljendab valuna puudust, ülekohut ja liiga tegemist. Enese sees on valu, kurbus ja igatsus selle järgi, mida ei koge. On kuivus, sest vajadusejanu ei kustu. Enese otsus sulges Maailma enese ees. Maailm puudutab, puutudes vastu, kuid see on pealispind, mis lööb küll korraks võbelema, kuid saab kiiresti summutatud. On, kuid ei ole - valgus sügavale ei ulatu.


Marianne

16.05.2022.a

Kommentaare ei ole: