neljapäev, 23. veebruar 2017

POTIKE KEEDA



Avaldatud http://alkeemia.delfi.ee/eneseareng/meelerahu/potike-keeda-igale-inimesele-ainuomase-loomingu-loomine?id=78025492


Me oleme kui võlupotikesed, mis sisaldades kõike võimalikku ja võimatut, keedavad ainult meile ainuomast – meie loomingut.
Me paneme potikesse kõik selle, mis elus igapäevaselt läbi elame – oma tunded, kogemused, õppimised ja taipamised. Paneme sisse mineviku, oleviku ja tuleviku. Paneme sisse unistused, lootused ja fantaasiad. Seejärel ütleme: Potike Keeda ja Potike Keedab.
Oluline on kaas avada ja vaadata, mida Sinu potike keedab. Mis on see, mis on Sulle iseloomulik, mis on nii Sinu – just see ainulaadne ja eriline - Sinu hingega tehtud.
Avades kaane ja lastes lendu seal leiduva saab uus looming ruumi ja koha, kus kasvada. Mida rohkem lased lendu, seda rohkem ruumi ja uusi võimalusi.
Hoides kaane kinni, hoiad asju endas. Kasvavad pinged, kuhjuvad emotsioonid ja sisemine segadus suureneb. Lisades iga hetk uusi komponente on oluline neist keedetu vabaks lasta, sellele vorm ja nimi anda. Liigse surve korral paiskub kaas ise pealt, väljapaiskunud sisu kõrvetab ning tekitatud segadus tuleb ikka iseendal ära koristada.
Kui see, mida Su potike keedab ei ole see, mida Sa soovid, siis proovi teha kas või pisike muudatus. Uus komponent, mida lisada, või tuleb mõne kogust suurendada või hoopis vähendada.
Keetmine on loominguline tegevus ja ühte kindlat kõigile sobivat retsepti sellele ei ole. Tuleb proovida, tunnetada, kuulatada ja koguseid timmida. Ja armastusega lendu lasta see, mis sündis ja nime sai.

Marianne

23.02.2017.a

Kommentaare ei ole: