esmaspäev, 20. veebruar 2017

OI KUI BLOND MA OLEN...




Hetked, mil olen iseendaga koos naerda saanud. 12 aastat olin punapea erinevates varjundites. Eelmisel suvel pöördusin taas blondide juuste juurde ja ega, siis Blondi naljad ka tulemata jäänud.

Kus mu telefon on?
Hakkame linna sõitma. Lapsed on juba autos. Mina korjan toas viimaseid asju kokku, siis heliseb telefon. Võtan kõne vastu. Telefon mugavalt õla ja kõrva vahele surutud räägin helistajaga ja peale kingade jalgapanekut suundun auto juurde. Kotist võtmeid otsides panen tähele, et telefoni ei olegi kotis, aga ise pean telefonivestlust edasi. Otsin igast sahtlist, kuid kotis teda ei ole. Kus on telefon? Räägin helistajale, et „ Kuule ma unustasin telefoni tuppa ja pean selle nüüd ära tooma.“ Hetkeks on teiselpool vaikus ja siis öeldakse „Millega, Sa, siis praegu räägid?“ No nii oli.

Blond autoroolis.
Hommikul veel unisena viin lapsi bussi peale. Koju minekuks on vaja teha tagasipööre. Nii, saan aru „tagasi“ ja panen käigukangi tagurduse peale. Sidur vabaks ja ... Miks auto tagasi sõidab? Minul on ju vaja tagasipööre teha. Uuesti käigukang tagurduse peale, sidur vabaks ja.. Miks auto ikka tagasi sõidab? Sama kordus veel kolmandalgi korral, siis alles meenus, kuidas tagasipööret sooritada.

Jäätise ostmine.

Suvel ostame ikka jäätist kastiga koju. Hea võtta ja transportida ka lihtsam. Panen kassalindile kaks pätsi saia ja kaks kasti jäätist. Järjekord venib ja ma arvutan makstavat summat kokku. Nii palju jäätisi teeb kokku nii palju. Kassapidaja lööb asjad läbi, aga summa ei klapi minu omaga. Küsin, et kuidas jäätised rohkem maksavad kui hinnasildil kirjas oli? Lisan veel, et „X korrutatud X = X“ Tema vastu, et „Jäätised maksavad nii ja nii palju.“ Mina ei saa ikka aru, miks ma pean, siis rohkem maksma. Neiu kutsub juhataja ja lausub „Klient ei taha saiade eest maksta, soovib ainult jäätiste eest tasuda.“ Ups, no, kust need saiad nüüd tulid. On jah kastide taga peidus ja loomulikult ma ise ju valisin nad. Vabandasin ja maksin kogu kauba eest. Mis teha kui meeles mõlkus vaid jahutav ja suussulav jäätis.

Kommentaare ei ole: