neljapäev, 16. veebruar 2017

EELMISTE ELUDE SIDEMETE VÕLUD JA VALUD VOL 1 Üks sõit Elulõbustuspargi Ameerika raudteel.



Ühel kevadisel päeval kohtusid kaks naist. Selles elus esimest korda. Tunded – side, seotus, tung uuesti kohtuda. Kohtusid, suhtlesid  - koju saabumise tunne. Suhte dünaamika tormiline, järjest kasvav, loov, emotsionaalne, sügavuti minev, kõike haarav ja hõlmav, ärakadumine, ühte sulamine, hirmutav, kasvatav, armastav. Pöörane ja kõike suutev seni, kuni lõppes 4 kuud hiljem. Mina katkestasin, lõpetasin, lahutasin. 

HINGEDEGA EI MÄNGITA, TÕDE ON NÄHTAV, VALED EI VII EDASI. Valu, kergendus, rahu, rebenemine, hülgamine, taipamine, õppimine, kohanemine, iseendasse tagasi minek, sügavus, armastus.

Miks see juhtus? Kust see tuli? Mis oli minu õppetund?

Võtme leidsin oma eelnevast elust.

1636. aasta Hispaania Andaluusia piirkond, Pilar. Mina 16 aastane lapseootel neiu. Eraldatuses, mäel asuvas valvekindluses. Kaaslasteks, vaid kass, koer ja taevatähed. Üksindus ja ootus.

Tema seal vanem, lapsi mitte saav, õde. Veel sündimata laps annab võimaluse troonile pääseda. Noorem õde vahend, mille abil see saavutada.

17 aastane seisab müüril. Tema vaatab alla ja teda vaatavad õde ja vastsündinud tütar (selles elus poeg). Valu, ei näe elul ilma lapseta mõtet, ei väärtusta iseennast. Hüpe sügavikku.

Selle elu ülesanne ISEENDA ARMASTAMINE, VÄÄRTUSTAMINE.

Selle elu suhe viis samasse punkti. Kui mina kui inimene kaon ja jääb vaid see, mis minuga kaasas käib - olen vahend, millegi saamiseks. Kui valik ei ole mina. Kas siin selles elus väärtustan iseennast või mitte? Kas siin selles elus armastan iseenast või mitte? Kas siin selles elus näen elul mõtet?
Jah, näen. Jah, väärtustan. Jah, armastan.

Päevad on erinevad. On valus, on armastus, on viha, on leebus ja mõistmine. Side ju jääb, sügavale - sügavale. Samuti teadmine, et üks meist on mänd ja teine kuusk, kes seistes seljad vastamisi on võitmatud. Millises elus? Kunagi ehk tõesti. Kasvades, kogedes, õppides ja teineteist tõeliselt nähes – ilma vajaduse ja soovita võimule ja troonile.


Marianne
16.02.2017.a

PS selle elu side Hispaaniaga. Kusagil 16- 19 aastasena hakkasin korraga, ise ja omaette, hispaania keelt õppima. See tuhin tuli ja läks, kuid kaustikud õppematerjaliga jäid alles. 1999. aastal kasutasin onupojapoliitikat ja sain sõidu Hispaaniasse. Üks orkester reisis sinna esinema ja kui ma seni polnud nendega reisidel kaasas käinud, siis nüüd nõudsin enda kaasa võtmist. Reisi tegi keerulisemaks ka 9 kuuse tütre olemas olemine - ta sai kaasavõetud. Reis sai teoks ja ma viibisin Santiago de Compostelas ja Madridis. Minus oli eelnevalt olemas pilt sellest maast, kuid nähtu ei olnud see. Nüüd tean, et eelmises elus elasin riigi alumise poole peal, kuid reisil käisin üleval pool. Ma tundsin end seal, kui kodus olevat. See maa ja inimesed sobisid mulle. Neist, mõnest päevas piisas, et poes, hispaania keeles, oste sooritada.


Kommentaare ei ole: