laupäev, 8. aprill 2017

Läbimurre




Iga inimene püüab, igal oma elupäeval, parimal võimalikul moel elada. Just täpselt nii hästi kui ta sel hetkel suudab ja oskab. Kasutades kõiki võimalusi ja vahendeid kui „õlekõrsi”, et oma olukorda ja väljavaateid paremaks muuta. Otsides lahendusi ja teid, mis tema arengut, püüdlusi ja eesmärke toetaksid.

Vahel kui tundub, et enam ei jaksa. Mitte miski ei toimi. Lahendust ei ole, ega tule. Kõik teed viivad ringina algusesse tagasi. Ees on nähtamatu sein. On seisak, masendus ja lootusetus. Pole jõudu edasi minekuks. On vaid eluspüsimine.

See on proov. See on eksamikoht. Sest tegelikult asub inimene tasandil, kust tuleb kõrgemale tõusta, lagi on ettetulnud ja sellest tuleb nüüd läbi murda. Alateadvus maalib pilte raskustest, valudest ja hirmudest. Tundub, et kõrguse asemel oled põhjas, mis põhjas. Need tunded las olla. Need pildid las olla. Need kõik on, kuid samal ajal neid tegelikult ei ole. Need on vaid pildid, millele inimene ise tunded ja mõtted juurde lisab. Just need on raskused, mille inimene iseenda külge riputab. Raskused, mis takistavad edasi minekut. Ära mine nendega kaasa, sest nende ülesanne ongi hoida inimest vanas kinni.

Hoia mõte uue, positiivse ja helge juures. Astu vanast ja kinnihoidvast läbi. Kui Sa vaatad olukorda kui filmi, siis oled Sa selle seest väljas. Sa ei ole selle sees enam kinni. Sa oled vaba. Ja ühel imepisikesel hetkel oledki Sa uues kohal. Sa tunned selle ära, sest see on isemoodi kerguse ja rõõmsa rahulolu olek Sinu sees ja ümber. See on müstiline hetk, mis toimus nii vaikselt ja märkamatult. Olid seal ja nüüd oled siin oma uue taseme alguses.

Hetk puhkamist, vaikuse ja lihtsa olemise nautimist. Tee jätkub ja mingi aja pärast oled taas uue murrangu lävel. See on pidev areng oma ülesannete, õppetundide ja lahendustega.




Marianne

08.04.2017.a

Kommentaare ei ole: