teisipäev, 27. august 2024

Salga ennast ja vaiki tõest



Kuidas Sul häbi ei ole oma emale sel moel teha? Kuidas Sul häbi ei ole sel moel oma emaga rääkida? Kas Sul häbi ei ole, et Sa nii isekas oled? Sinul peaks häbi olema, et Sa valetad? Vaata ennast, Sina teed kõigile häbi! Minul on Sinu pärast häbi! - see on häbistamine.

Selline tegevus on tähelepanu teadlik ja tahtlik suunamine – sellelt, millega tegeleda/ kohtuda ei taheta – vastasseisja isikule ja tema tegevusele osutamine. See on info edastamine – selline tegevus/ sõnad/ olemine/ info on häbiväärne – see on enese eest seismist, enesena olemist ja väljendumist häbenema õpetamine.

See on sellise tegevuse avalikult valeks nimetamine. See on info, et ennast tuleb varjata ja salata ning teise kohta kõike välja ja ausalt ära ei räägita – on vajadusi, asju ja lugusid, millest ei räägita ja tegevusi, mis ei ole lubatud, kuna ja kui teine ei ole nõus neid kuulama ega nende olemas olemist tunnistama. Häbi on selle keskkonna/ keelaja poolt ebanormaalseks nimetatu.

EI – mina ei häbene iseennast ega oma vajadusi. Mina hoolin endast ja mina seisan enese eest – minul on õigus oma tunnetele, iseenda väljendusele ja info välja ütlemisele, ümbritsevate poolt mõistmisele, hoidmisele, turvatundele, mind puudutavale infole, austavale suhtumisele ja kohtlemisele, armastusele, ennast ümbritseva keskkonna ja suhte/ suhtluse kvaliteedi muutmisele. See kõik on normaalsus.


Marianne

27.08.2024.a

 

Kommentaare ei ole: